Dušan Mandić (©Starsport)
Dušan Mandić (©Starsport)

Kreće Liga šampiona: Srpski klubovi ponovo konkurentni, Novi Beograd i Olimpijakos ljuljaju tron Pro Reku

Vreme čitanja: 13min | uto. 26.10.21. | 09:00

Fajnal ejt najjačeg klupskog vaterpolo takmičenja će se drugu godinu zaredom održati u Beogradu

Dve godine je za srpske klubove Liga šampiona bila nedosanjani san - ove će Srbiju predstavljati Novi Beograd, Radnički Kragujevac i Crvena zvezda - a već prvog dana nove sezone elitnog takmičenja igra se moderni derbi srpskog vaterpola. Novi Beograd će ugostiti Radnički na bazenu “11. april”, mestu gde je prethodno izdanje Lige šampiona završno, a slavni Pro Reko predvođen Dušanom Mandićem - najkorisnijim igračem završnog turnira - razbio kletvu i konačno dočekao deveto krunisanje.

Sa tri kluba u društvu najboljih, Srbija je najbrojnija. Ima više učesnika od Italijana, Hrvata, Mađara, Španaca... I neće srpski klubovi biti nemi posmatrači, pogotovo ne Novi Beograd koji u premijernom učešću želi da pokori Evropu i zbaci Pro Reko, vaterpolo giganta, sa trona. Tim Vladimira Vujasinovića u pohod kreće sa mesta na kojem bi hteo trijumfalno da završi sezonu i obogati vitrine najvrednijim peharom - sa bazena “11. april”. 

Izabrane vesti

Dušan Mandić na “mestu zločina”, gde je poneo MVP nagradu. Novi Beograd - tim snova. Vladimir Vujasinović okružen Duškom Pijetlovićem, Strahinjom Rašovićem, Nikolom Jakšićem, Angelosom Vlahopulosom, Viktorom Rašovićem... Kragujevački Radnički predvođen Milošem Ćukom i Josipom Vrlićem, a Crvena zvezda sa Gavrilom Subotićem i Nikolom Rađenom. Pregršt kvalitetnih utakmica na bazenima u Srbiji - čak 42 u grupnoj fazi - i poslastica u vidu Fajnal ejta, u Beogradu. 

Dolaziće u srpsku prestonicu i Kragujevac veličine poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Mara Jokovića, Felipea Peronea, Alvara Granadosa, Alberta Munariza, Deneša Varge, Martona Vamoša, Matea Aikardija, Pjetra Filjolija, Janisa Funtulisa, Aleksandra Ivovića, Luke Lončara, Andra Bušljea, Mišela Bodegasa, Danijela Lopez Pineda, Marka Bijača, Konstantina Harkova... 

Prva lopta se podbacuje danas u 19.15, kreće potera za Pro Rekom. Menja li kruna vlasnika ili će slavni italijanski klub do dvocifrenog broja titula? Odgovor pada u Beogradu početkom jula. 

Stručni štab i igrači Novog Beograda (©Starsport)Stručni štab i igrači Novog Beograda (©Starsport)

SPECIJALNI STATUS NOVOG BEOGRADA 

Na Novom Beogradu, na bazenu “11. april”, rodila se nova vaterpolo sila. O tome koliko će potrajati i hoće li doći do onoga zbog čega je stvorena - pokoravanje Evrope - odgovor će dati vreme. Vaterpolo klub Novi Beograd će ove i iduće sezone biti organizator Fajnal ejta Lige šampiona, a to nosi određene povlastice. Imaće tim snova specijalan status. Igraće grupnu fazu Lige šampiona, ali plasman na završni turnir neće mu zavisiti od rezultata - automatski je Novi Beograd stekao prohodnost na Fajnal ejt. 

U neku ruku će Novi Beograd igrati rekreativno grupnu fazu, neće mu život zavisiti od pobeda, a prolaz visiti o koncu ukoliko pođe po zlu. Moći će Vladimir Vujasinović da iskoristi te utakmice za uigravanje ekipe i neke taktičke zamisli, neće sve karte u “grupi smrti” da položi na sto i razotkrije se. Ako je uopšte išta moguće sakriti... Jer Novi Beograd sastavljen je od igrača koji godinama igraju na vrhunskom nivou, a biće predvođen prošlogodišnjim najkorisnijim igračem Lige šampiona - Dušanom Mandićem. 

Poseban status Novog Beograda će otežati put ostalim timovima na završni turnir u Beogradu. To znači da umesto četiri samo tri najbolje plasirane ekipe iz Grupe A vade vizu za srpsku prestonicu. A čak četiri tima iz “grupe smrti” su prošle sezone bila na Fajnal-ejtu u Beogradu. Minimum jedan tim će visiti, a možda i više. Zavisiće to od kragujevačkog Radničkog i splitskog Jadrana. 

PRO REKU NEĆE BITI LAKO DA ODBRANI TITULU, GLAVNI IZAZIVAČI OLIMPIJAKOS, BARSELONETA, VUJASOV TIM SNOVA

Kada je prethodne godine na prvu od tri završnice Lige šampiona u Beogradu u nizu spuštena zavesa posle Pro Rekovog uspona na tron i šestogodišnje patnje, veliki broj bitnih ljudi u vaterpolu - a među njima igrači i MVP Dušan Mandić - apostrofirali su da je to izdanje Lige šampiona bilo najneizvesnije. Ova sezona preti da bude još uzbudljivija i jača. 

Liga šampiona ponovo je proširena posle ukidanja restriktivnih mera do kojih je dovela pandemija virusa korona. Elitu umesto 12 čini 16 timova, srpski klubovi vratili su stari sjaj - čeka se uzdizanje Partizana, sedmostrukog evropskog šampiona - pa je Liga šampiona samo zbog te činjenice već sada kvalitetnije takmičenje. Opšte je poznato kakvu ulogu su klubovi iz Srbije i Hrvatske, pojedinačno i u nekadašnjoj zajedničkoj državi, kroz istoriju igrali... Liga šampiona nije potpuna kada nisu na vrhuncu moći. Ove godine ih je pet: Novi Beograd, Radnički, Crvena zvezda, Jug Dubrovnik i Jadran Split. 

Olimpijakos je angažovanjem Filipa Filipovića, Andra Bušljea, Marka Bijača, Janisa Funutulisa stavio do zanja Pro Reku da za grčki tim sezona neće biti uspešna ako treći put ne podigne najprestižniji trofej. Novi Beograd je “Srbija u malom”, a Barseloneta je “Španija u malom”. Tu je i mađarski duo - Ferencvaroš i OSC Budimpešta. A, ne treba smetnuti sa uma ni Brešu, koja je pred prošlogodišnji Fajnal ejt posle 14 godina skinula krunu Pro Reku u Italiju i, možda, pogurala slavni italijanski klub do devete Lige šampiona, jer se po prvi put Pro Reku unapred nije prišivala nova zvezdica.

U Pro Reku bilo je prometno, ostao je branilac trona bez najboljeg igrača i rođenog pobednika - Dušana Mandića. Mnogo odlazaka i dolazaka, smena na klupi - Sandro Sukno zamenio Gabrijela Ernandeza - ali koliko god su se između dve sezone stvari u Pro Reku promenile, on će uvek važiti za prvog favorita. Ma šta drugi radili, na njima je da pokažu da su bolji.

Samo što napadati i braniti titulu nije isto. Nema jednaku težinu. Ali ako je za neki tim u tom segmentu razlika minimalna, onda je za Pro Reko. 

Najveća pretnja po Pro Reko, čije boje brane Aleksandar Ivović, Mateo Aikardi, Pjetro Filjoli, Luka Lončar, Aron Janger, Gonzalo Ečenike i brojni drugi asovi, definitivno će biti trio Novi Beograd, Olimpijakos i Barseloneta.

Ivan Basara (©MN Press)Ivan Basara (©MN Press)

KOLIKO MOGU CRVENA ZVEZDA I RADNIČKI KRAGUJEVAC?

Vaterpoliste Radničkog, šampione Srbije i Jadrana, žreb nije milovao. “Bačeni” su Kragujevčani u “grupu smrti”, verovatno, jednu od najjači - ako ne i najjaču - od kada se Liga šampiona igra u formatu sa grupama. Da bi se Radnički ukrcao u voz za Beograd, moraće da završi najniže na trećoj poziciji, pošto je, kao što je već bilo reči, jedno mesto koje vodi na Fajnal ejt rezervisano za Novi Beograd. 

Nije preterano Radnički menjao tim u odnosu na proteklu sezonu u kojoj je ispao u četvrtfinalu LEN Kupa Evrope. Klub je napustio Strahinja Rašović, a stigli su momci sa bogatim internacionalnim iskustvom - Miloš Ćuk i Josip Vrlić. Srpski i hrvatski reprezentativac su se već peli na krov Evrope i projektovani su za nosioce igre. Ali ni sa dva kapitalca neće Radničkom biti lako da se ušunja na završni turnir, pošto su Olimpijakos, Novi Beograd, Barseloneta, Ferencvaroš i Breša zacrtali sebi jasan cilj - skidanje krune Pro Reku. 

A, tu je i splitski Jadran, koji poput Kragujevčana, želi da napravi iskorak na međunarodnoj sceni i pomrsi konce favoritima. Silno su se pojačali Splićani. Vodeće uloge namenjene su Nikši Dobudu, Luki Bukiću, Konstantinu Harkovu i Anđelu Šetki. Uzimao je Jadran malo od Juga, malo od zagrebačke Mladosti. Ako se izuzme Novi Beograd, praktično pet timova puca na Fajnal-ejt. Samo se Dinamo Tbilisi ne nada ničemu, zadovoljan je što je u društvu ovakvih ala i nada se da će biti milostive. 

Za Radnički će svaka utakmica biti na krv i nož, ali i za Crvenu zvezdu, koja je dobila ujednačeniju i lakšu grupu. Pro Reko mogao bi da ima ulogu čistača. Možda i da grupnu fazu završi sa skorom 14-0, što mu nije bilo strano ni nekih prethodnih godina. Sam pomen dubrovačkog Juga kod većine timova uliva strahopoštovanje, jer je hrvatski klub velikan u vaterpolo svetu. Jedan od najmoćnijih i najorganizovanijih , ali je dosta menjao posle prošlogodišnjeg fijaska i pitanje je koliko će biti potrebno Vjekoslavu Kobešćaku da složi mozaik. Povratnik Maro Joković i Loren Fatović prve su zvezde Dubrovčana, a ove sezone Jug će biti hrvatsko-grčka kombinacija.

Ne bi trebalo da Dubrovčani imaju problem da izbore prolaz iako su poprilično podmladili sastav, a hit ovogodišnje Lige šampiona mogla bi biti OSC Budimpešta, koja je u baražu za elitno takmičenje deklasirala Solnok. I vratila mu milo za drago - poraz u finalu LEN Kupa Evrope minule sezone. Kristijan Peter Manherc mogao bi da doživi eksploziju. Uz tri pomenuta tima glavni kandidat za odlazak na završni turnir biće Marselj predvođen Andrijom Prlainovićem, koji je na mala vrata pre nekoliko meseci ušao u srpsku prestonicu, i zauzeo poslednje mesto.

U Ligi šampiona uvek ima iznenađenja, Crvena zvezda nije bez šansi. I te kako na svom bazenu, u uzavreloj atmosfreri - kako to izgleda podsetili su se navijači crveno-belih protiv Savone, a istinski spektakl biće dueli sa Pro Rekom i dubrovačkim Jugom - Beograđani mogu sa svima da se pobiju. Od presudnog značaja za Crvenu zvezdu biće da dobije utakmice protiv nemačkih predstavnika, Hanovera i Špandaua, u Beogradu, kao i Steaue, najslabijeg tima Grupe B. 

Crvena zvezda već u prvom kolu igra utakmicu iz kategorije biti ili ne biti. Špandau mora pasti, ako crveno-beli žele da do samog kraju budu konkurentni za prolaz na Fajnal ejt. Ujednačena je Grupa B, dosta je nepoznanica... Pro Reko je priča za sebe, Jug u periodu tranzicije, OSC pravo osveženje u Ligi šampiona. Nije Zvezda bez šansi, neće joj biti ni lako, daleko od toga, ali dobila je povoljniju grupu od Radničkog. I ima čemu da se nada, naročito ako start bude uspešan. 

Vladimir Vujasinović (©MN Press)Vladimir Vujasinović (©MN Press)

EX-YU FABRIKA TALENTOVANIH TRENERA

Jugoslovenska škola vaterpola prepoznatljiva je širom sveta. I izuzetno cenjena. Godinama unazad treneri iz Srbije i regiona predvode najmoćnije evropske klubove. Često su se u prošlosti italijanski i mađarski klubovi opredeljivali za stručnjake sa Balkana, a ove godine je slavni Pro Reko, devetostruki šampion Starog kontinenta, opredelio da u odbranu trona krene sa Sandrom Suknom. Legendarni hrvatski vaterpolista pekao je trenerski zanat u kotorskom Primorcu, preskočio je nekoliko stepenica dolaskom u redove italijanskog giganta, i biće zanimljivo videti kako će se snaći okružen zvezdama. Hoće li umeti da “ispegla” situaciju ili će čelnici prvaka Evrope zažaliti što su neiskusnom treneru ukazali poverenje. 

Srpski trio u Ligi šampiona predvode domaći stručnjaci - Vladimir Vujasinović na klupi Novog Beograda, Uroš Stevanović vodi Radnički, dok Crvenu zvezdu trenira Aleksandar Filipović - a Dejan Stanojević je "mozak operacije" u Dinamo Tbilisiju. Isto je i u Hrvatskoj - nema potrebe da se traga za inostranim rešenjima za klupu. Vjekoslav Kobešćak, čovek koji je dubrovačkom Jugu doneo poslednju titulu evropskog šampiona - tim iz Dubrovnika 2016. godine potopio Olimpijakos - i ove sezone je kormilar hrvatskog i evropskog velikana, dok će splitski Jadran kroz društvo najboljih voziti Mile Smodlaka

Hrvatski stručnjak Elvis Fatović preuzeo je špansku Barselonetu posle Olimpijskih igara u Tokiju. Otac Lorena Fatovića, uzdanice reprezentacije Hrvatske i dubrovačkog Juga, u prethodnih osam godina bio je selektor Australije. Pokušaće Elvis Fatović dvema evropskim titulama iz igračkih dana da pridoda prvu u ulozi trenera i poput prethodnika Čusa Martina povede Barselonetu na krov Evrope. 

Takođe, tu su i dvojica crnogorskih trenera - Miloš Šćepanović, koji je minule sezone odveo francuski Marselj na Fajnal ejt Lige šampiona, i Petar Kovačević trener Špandaua.

LIGA ŠAMPIONA IZ DVA DELA I F8 U BEOGRADU 

Predstojeća Liga šampiona biće podeljena na dva dela, jer se Svetsko prvenstvo održava od 13. do 29. maja. I dalje nije poznato hoće li, kako je prvobitno planirano, grad domaćin biti japanska Fukuoka ili će doći do promene plana. Ali jedno je sigurno - grupna faza Lige šampiona igraće se iz dva dela. Po povratku igrača sa Svetskog prvenstva, okončaće se grupna faza Lige šampiona, a potom će uslediti Fajnal ejt u srpskoj prestonici. 

Završnica Lige šampiona će se, kao i prošle godine, igrati na bazenu “11. april”, ali sa mesec dana “zakašnjenja”. Planirana je za kraj juna i početak jula (od 30. juna do 2. jula). Uslediće jednomesečna pauza, a zatim će se reprezentativci ponovo skupiti i otići na nove pripreme. Ovoga puta za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Splitu od 27. avgusta do 10. septembra, što znači da će doći do tumbanja kalendara za iduću klupsku sezonu.

Nikola Jakšić (©MN Press)Nikola Jakšić (©MN Press)

VATERPOLISTI SRBIJE REDOVNI AKTERI MEČA ZA TITULU 

Praktično da ne može da prođe Liga šampiona a da se neki reprezentativac Srbije ne okiti šampionskim zvanjem, ili makar ne igra u velikom finalu. Protekle sezone je Dušan Mandić poneo laskavo priznanje MVP-ja Fajnal ejta Lige šampiona igranog u Beogradu, briljirao je na završnom turniru i sa devet golova - prosek od tri gola po meču - doneo Pro Reku devetu titulu prvaka Evrope. Italijanski tim je u finalu potopio Ferencvaroš za koji je nastupao Nikola Jakšić, reprezentativni drug Dušana Mandića, i sadašnji saigrač u Novom Beogradu. 

Godinu dana ranije završni turnir Lige šampiona nije odigran, pošto je pandemija virusa korona prekinula sezonu. Godine 2019. Ferencvaroš je bio najbolji na Starom kontinentu, a Nikola Jakšić, Stefan Mitrović i Slobodan Nikić su sa mađarskim timom postali klupski evropski prvaci. 

Filip Filipović i Dušan Mandić su 2018. nastupajući za Pro Reko poraženi u bici za trofej. Olimpijakos je drugi put podigao najvredniji klupski pehar. Pre toga su Andrija Prlainović i Milan Aleksić vodili mađarski Solnok do evropskog trona, a poslednje finale koje je proteklo bez srpski vaterpolista bilo je ono iz 2016. godine kada je dubrovački Jug savladao Olimpijakos u finalu i osvojio četvrtu evropsku titulu.

LIGA ŠAMPIONA - GRUPA A (SASTAVI TIMOVA) 

Olimpijakos: Filip Filipović, Marko Bijač, Andro Bušlje, Janis Funtulis, Emanuil Zerdevas, Đuro Radović, Konstantinos Murikis, Jorgos Dervisis, Blejk Edvards, Konstantinos Genidunijas, Konstantinos Guvis, Hristodulos Kolomvos, Konstantinos Murikis, Hrisovalantis Hrisospatis, Nikolaos Glikas, Ahileas Gramatikos, Konstantinos Matiopulos, Janis Sirmas.

Trener: Teodoros Vlahos. 

Novi Beograd: Dušan Mandić, Gojko Pijetlović, Nikola Jakšić, Strahinja Rađović, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, Viktor Rašović, Draško Gogov, Đorđe Vučinić, Angelos Vlahopulos, Nika Šušiašvili, Žoao Pedro, Petar Tomić, Vasilije Martinović, Miroslav Perković, Petar Mitrović, Matija Vlahović.

Trener: Vladimir Vujasinović. 

Ferencvaroš: Deneš Varga, Marton Vamoš, Danil Merkulov, Nemanja Ubović, Silard Janšik, Toni Nemet, Danijel Varga, Vendel Vigvari, Soma Fogel, Danijel Sakonji, Luka Damonte, Erik Molnar, Janoš Fekete, Zoltan Pol, Sabolč Dubinak, Lorinc Gabor, Šandor Gal, Viktor Gapjaš, Gergely Klar, Balaš Niri, Zoltan Sipos, Marek Špic.

Trener: Zolt Varga. 

Barseloneta: Migel de Toro, Martin Famera, Alvaro Granados, Mark Larumbe, Danijel Lopez Pinedo, Alberto Munariz, Felipe Perone, Alehandro Bustos, Francisko Fernandez Miranda, Luk Paviljar, Robert Brus Skot, Unai Biel, Oskar Asensio, Unai Agire, Albert Ponferada.

Trener: Elvis Fatović. 

Đorđe Lazić (©Starsport)Đorđe Lazić (©Starsport)

Breša: Stefano Lungo, Nikolo Đito, Boris Vapenski, Đorđe Lazić, Kristijan Prešuti, Vinčenco Dolče, Jakopo Alesijani, Nikolas Konstantin Bikari, Edoardo di Soma, Mateo Đanaca, Petar Tešanović, Tomazo Đanaca, Alesandro Balzarini, Vinčenco Rencuto, Marko Stoko, Mateo Riveti, Marko Kamarota, Nikolo Kazanova, Luka Kastorina.

Trener: Alesandro Bovo.

Radnički: Filip Janković, Lazar Dobožanov, Stefan Branković, Miloš Ćuk, Aleksa Ukropina, Josip Vrlić, Stefan Todorovski, Nebojša Toholj, Nikita Krug, Nikola Lukić, Marko Radulović, Nemanja Stanojević, Miloš Miličić, Jovan Tanasijević, Bogdan Gavrilović, Luka Pljevančić, Zoran Poznanović, Uglješa Panić, Luka Gavrilović, Filip Milutinović, Denis Vukosavljević, Radosav Virijević, Veljko Dončić, Uroš trpovski, Lazar Antić.

Trener: Uroš Stevanović.

Jadran Split: Luka Bukić, Konstantin Harkov, Nikša Dobud, Anđelo Šetka, Marin Delić, Antonio Dužević, Marin Anić, Luka Podrug, Rino Burić, Jerko Marinić Kragić, Marino Čagalj, Zvonimir Butić, Duje Pejković, Robert Stojanović, Vito Janković, Andro Galić, Antun Pavlović, Roko Bezer, Duje Đula, Luka Dodoja, Toni Radan, Maro Tjoco, Martin Čelar. 

Trener: Mile Smodlaka.

Dinamo Tbilisi: Andrija Bitadze, Marko Jelača, Dušan Vasić, Jovan Sarić, Sandro Adeišvili, Artsjom Dziktsijarenka, Revaz Imnaišvili, Beka Kavrtaradze, Đorđi Meski, Đorđi Magrakvelidze, Irakli Razmadze, Nikoloz Šubladze, Sandro Vasadze, Đorđe Tsulukijani, Saba Tkešelašvili, Aleksandre Mikautadze, Đorđi Kirijakidi, Davit Kikalešvili, Đorđi Gvetadze, Luka Đorgadze, Đorđi Eristavi, Valiko Dadvani, Luka Čikovani, Đorđi Čagelišvili, Besadion Akvledijani.

Trener: Dejan Stanojević.

LIGA ŠAMPIONA - GRUPA B (SASTAVI TIMOVA)

Pro Reko: Mateo Aikardi, Đakomo Kanela, Pjetro Filjoli, Aleksandar Ivović, Luka Lončar, Aron Janger, Gergo Zalanki, Gonzalo Ečenike, Marko del Lundo, Frančesko di Fulvio, Tomas Halok, Nikolas Prešuti, Zeno Bertoli, Emanuele Marini, Tomaso Negri, Alesandro Veloto, Andrea Nuco.

Trener: Sandro Sukno. 

Jug Dubrovnik: Maro Joković, Loren Fatović, Aleksandros Papanastasiju, Toni Popadić, Stilijanos Argiropulos, Antonio Vukojević, Konstantinos Kakaris, Hrvoje Benić, Filip Kržić, Luka Stahor, Marin Tomasović, Ivan Vukojević, Marko Žuvela, Hrvoje Zvono, Luka Bjelorepa, Ivuša Burđelez, Petar Grbić, Ivan Jurišić, Patrik Kolak, Toni Mozara, Vlaho Pavlić, Josip Tolja.

Trener: Vjekoslav Kobešćak.

OSC Budimpešta: Peter Kristijan Manherc, Marton Tot, Kristof Siladi, Ferenc Salamon, Marton Levai, Balaš Harai, Kristof Varnai, Zoltan Burijan, Erik Bundšuh, Kristof Devai, Erik Ričard Čačovski, Vins Pal Vigvari, Dome Mate Dala, Atila Aranji, Balaš Berenji.

Trener: Danijel Varga. 

Marselj: Andrija Prlainović, Mišel Bodegas, Igo Krusila, Miloš Šćepanović, Maksim Šćepanović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Igor Kovačević, Mateo Lena, Dejan Lazović, Ante Vukičević, Matijas Olivon, Pjer Vanpeperstret, Saša Sigvalt, Toma Vernu, Esteban Artero, Baptist Odon, Aleksandre Bue, Aršak Hovhanisjan, Mihal Izdinski, Zakari Žuber, Roman Marion Vernu, Matijas Mas, Artur Montoran.

Trener: Miloš Šćepanović.

Gavril Subotić (©Starsport)Gavril Subotić (©Starsport)

Crvena zvezda: Miloš Vukićević, Gavril Subotić, Veljko Tankosić, Ivan Basara, Vladimir Mišović, Bogdan Đurđić, Dušan Marković, Stefan Pješivac, Filip Gardašević, Nikola Rađen, Marko Radović, Vuk Milojević, Petar Smiljević, Darko Aleksić, Mihajlo Ivanović, Petar Marković, Rodoljub Gajić, Aleksa Cvetković, Dušan Ttrtović.

Trener: Aleksandar Filipović.

Špandau: Nikola Dedović, Mateo Ćuk, Dmitri Holod, Tobijas Martens, Dimitrios Nikolaides, Moris Jingling, Marin Ristović, Aleks Sekulić, Marko Stam, Maks Verne, Laslo Bakša, Janek Kiru, Ogusti Perikas, Mark Dik, Bers Haverkampf, Sebastijan Andruskijevič, Zoran Božić.

Trener: Petar Kovačević.

Hanover: Darko Brguljan, Marko Macan, Matija Brguljan, Petar Muslim, Aleksandar Radović, Ivan Nagaev, Moric Šenkel, Ante Ćorušić, Kevin Gec, Julijan Real, Fin Šuce, Filip Kubiš, Jorn Vinkelhorst, Linus Šuce, Niklas Skiper, Fin Rotermund, Jan Rotermund, Štefan-Maksimilijan Frorajh, Feliks Benke, Stefen Hulshof.

Trener: Karsten Sihafer. 

Steaua Bukurešt: Viktor-Andrej Antipa, Aleksandru-Jonut Buliđa, Vlad-Gabrijel Dragomiresku, Eduard-Mihai Drađusin, Tudor-Andrej Fulea, Vlad-Luka Đorđesku, Minea-Andrej George, Aleksandru George, Vlad-Nikolae Gerge, Aleksandru-Andrej Giban, Dimitri Goanta, Frančesko Judean, Nino Mudrazija, Jonut Namtu, Tiberiju Negran, Nikolae Oanta, Pavel-Aurelijan Popesku, Danijel Robu, Andrej Stan, Marijus-Florin Tik, Levante Vančik.

Trener: Aurelijan Georgesku.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa A 

Utorak

19.15: (1.45) Barseloneta (8.00) Jadran Split (3.60)

19.15: (1.85) Olimpijakos (hen -10,5) Dinamo Tbilisi (1.85)

19.45: (1.10) Novi Beograd (13.0) Radnički Kragujevac (9.00)

20.30: (2.00) Breša (6.25) Ferencvaroš (2.35)

Grupa B 

Sreda

19.00: Marselj - Pro Reko

19.00: Jug - Dubrovnik - Hanover

19.00: OSC Budimpešta - Steaua

20.00: Crvena zvezda - Špandau

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK Radničkivaterpolo SrbijavaterpoloDušan MandićVladimir VujasinovićDuško PijetlovićStrahinja RašovićViktor RašovićAngelos VlahopulosGavril SubotićIvan BasaraAleksandar FilipovićNikola RađenVeljko TankosićBogdan ĐurđićMiloš ĆukJosip VrlićUroš StevanovićFilip FilipovićAndrija PrlainovićNikola JakšićMarko BijačAleksandar IvovićLuka LončarVK OlimpijakosPro RekoVK BarselonetaVK FerencvarošVK MarseljVK OSCVK JugVK Jadran SplitVK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara