Lakši trening za Delfine

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 09:52

U poslednjem kolu Grupe A vaterpolisti Srbije danas igraju sa autsajderom Kazahstanom koga sa klupe predvodi srpski stručnjak Dejan Stanojević

Pala je Australija, pala je i Hrvatska na Tašmajdanu, a danas (21) Delfine čeka lakši trening protiv autsajdera finalnog turnira Svetske lige Kazahstana koji je jedini u Beogradu bez bodova.

Pitanje pobednika se ne postavlja, razlika u kvalitetu je takva da bi sve osim dvocifrene prednosti bio uspeh za selekciju koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Dejan Stanojević, nekadašnji pomoćnik selektora Dejana Savića na klupi Srbije.

Izabrane vesti

Reprezentacija iz nekadašnje SSSR je u prvom kolu poražena od Hrvatske sa čak 20:4, a u drugom je bila bolja, izgubila samo sa 14:5 od Australije. Poslednjih put Srbija je igrala sa Kazahstanom pre dve godine u Svetskoj ligi i tada je bilo 15:7 za Delfine.
 „Za meč sa Kazahstanom odmorićemo malo ekipu, nećemo ujutru imati trening, ali ne sme biti opuštanja. Biće zanimljivi mečevi druge grupe, jer je kombinatorika ogromna i sve je moguće što se tiče plasmana“, rekao je selektor evropskog i olimpijskog šampiona Dejan Savić.

Posle dva kola, Srbija i dalje ne zna rivala u petak u četvrtfinalu. Naime, u Grupi B sve četiri selekcije mogu da završe kao poslednje. Naši vaterpolisti praktično su obezbedili prvo mesto u grupi posle pobeda u prva dva kola. Hrvatska i Australija će igrati za drugu poziciju u grupi. Poslednji meč ovih selekcija prošle godine u Svetskom kupu dobili su Oziji koje sa klupe predvodi nekadašnji veliki as hrvatskog vaterpola Elvis Fatović.

Sistem takmičenja je malo čudan. Naime, posle tri kola u grupi nema ispadanja. Sve reprezentacije u petak nastavljaju bitisanje u četvrtfinalu.

Mađari su u Beograd došli sa podmlađenom selekcijom, pa ne treba da čudi poraz od Kanade na startu. Naši severni susedi su popravili utisak u sredu kada su posle peteraca bili bolji od favorizovane Španije.

Podsetimo, za ovaj turnir važe i nova pravila. Od prošle godine, posle faula, igrač će imati pravo direktno da šutira sa šest metara (ranije sa pet), a unutar te zone, svaki prekršaj s leđa biće kažnjavan petercem. Vaterpolista posle kornera ne mora da doda, već ima pravo da upliva i da šutira ka golu.

SVETSKA LIGA - TIMOVI

SVETSKA LIGA – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

16.45: (1,25) Mađarska (9,00) Japan (5,60)

19.15: Kanada - Španija

GRUPA B

15.00: (1,25) Hrvatska (9,00) Australija (5,60)

21.00: Kazahstan - Srbija

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara