©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 3. mart): Čelsi - Liverpul u FA kupu, a Bajern sa Šalkeom možda i do nove goleade

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.03.20. | 08:12

Pogledajte šta vas danas očekuje od sportskih događaja

ČELSI – LIVERPUL, 20.45
(Fudbal, FA kup)

I jedni i drugi u ovaj duel ulaze u ne baš sjajnom raspoloženju, s obzirom da su nedavno pretrpeli neuspehe kako na Evropskoj tako i na domaćoj sceni. Čelsi je pregažen od strane Bajerna (0:3), da bi zatim igrao nerešeno sa Bornmutom u prvenstvu (2:2). Liverpul je izgubio od Atletika (1:0) i pretrpeo šokantni i prvi poraz u sezoni od Votforda (3:0). Forma Čelsija je zabrinjavajuća ako se uzme u obzir da su od poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima dobili samo jedan. Liverpul će s druge strane uraditi sve ne bi li zatvorio usta kritičarima i možda zbog toga u ovaj meč ulazi s nešto više motiva. Prvenstveni meč u septembru takođe odigran na Stamford Bridžu ekipa Jirgena Klopa dobila je sa 2:1, a poslednji put Redsi su od Plavaca poraženi pre dve godine.

Izabrane vesti

VBA – NJUKASL, 21.00
(Fudbal, FA kup)

Vest Bromvič je u prošloj rundi ovog takmičenja savladao Vest Hem na gostovanju i to sa igračem manje (0:1), dok je Njukasl dobio Oksford (2:3) i to u nadoknadi vremena. Ipak, aktuelna situacija nalaže potpuno različit pristup ovom meču. VBA pokušava da pobegne od Lidsa na čelu Čempionšipa i obezbedi direktnu promociju u Premijer ligu tako da je pitanje koliko mu je ovo takmičenje bitno. Njukasl je s druge strane na 14. mestu najjače divizije gde je bezbedan od ispadanja i samim tim rasterećenije ulazi u ovaj duel. 

FAMALIKAO – SPORTING, 21.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Famalikao je u očajnoj formi. Nije dobio nijednu od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, i nijednu kod kuće od prethodnih pet. Sporting je na četvrtom mestu koje garantuje mesto u Evropi međutim Rio Ave mu diše za vrat sa dva boda zaostatka i sada mora da pobeđuje. U znatno je boljoj formi od večerašnjeg rivala i osim poraza u Ligi Evrope od početka decembra gubio je samo od vodećih timova Primeire. Sa sedmoplasiranim Famalikaom ima stopostotan učinak izuzev duela u septembru koji je u Lisabonu izgubio sa 1:2.

ESBJERG – ARHUS, 18.30
(Fudbal, Kup Danske)

Esbjergu sigurno nije do kupa, s obzirom da mu je veća briga opstanak u Superligi koji će morati da izbori kroz doigravanje. U svakom slučaju ni ovde nema puno čemu da se nada pošto ređa poraze od kraja septembra. Arhus je treći četiri kola pre početka plej-ofa i za razliku od Esbjerga nije poražen od kraja oktobra. Susret u decembru Arhus je u okviru prvenstva takođe na stadionu Esbjerga dobio sa 2:1, a od ovog rivala je poslednji put izgubio 2016. godine. 

ŠALKE – BAJERN, 20.45
(Fudbal, Kup Nemačke, četvrtfinale)

Bajern je uoči ovog meča iza leđa Hofenhajmovog golmana smestio šest lopti, pa veliki broj golova uliva nenormalno samopouzdanje Bavarcima pred meč sa Šalkeom. Da stvar po Šalke bude još gora, valja reći da ovaj tim nema pobedu u Bundesligi od sredine janura. Kataklizmu ekipe prvi je nagovestio upravo Bajern koji ih je savladao sa 0:5. Isto je nedavno učinio i RB Lajpcig, a pred ovaj meč i Keln sa 3:0, pa nada u novu goleadu nije neosnovana.

TRABZON – FENERBAHČE, 18.30
(Kup Turske, polufinale – prva utakmica)

Domaćin je lider tabele, ali ne i opuštena družina budući da jednak broj bodova imaju Galatasaraj i Sivas. To je pritisak, a kup utakmica u ovom momentu tek obaveza više. Ali Fener je na kolenima, posrće u poslednje vreme, pa Trabzonova pobeda s početka februara na meču para koji po difoltu u prethodnih sedam navrata donosi GG igre ne bi smela da ode put poraza domaćina.

CSKA – ZENIT, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Posle poraza od Barsenone, tesnog ali dovoljnog za tugovanje izgleda da će Armejci sve frustracije naplatiti Zenitu. CSKA ih je poslednji put u januaru na VBT bojištu savladao sa 63:82, dok je u novembarskom susretu, razume se opet za njih bilo 70:87. Pošto je Zenit ubedljivo najslabiji u takmičenju, a posle pet poraza gostujućeg tima u Evroligi sve o čemu treba razmišljati je raspon koš razlike koju će potencijalno ostvariti CSKA.

ŽALGIRIS – HIMKI, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Susret dve zbilja ozbiljne, disciplinovane ekipe mogao bi biti uzbudljiv. Istina, Himki je prošli put u decembru slavio sa 83:74. Ne mari, jer Žalgiris je na poslednjih pet utakmica poražen jedino od Efesa, što znači da je domaćin spreman da iskoristi sve prednosti domaćeg parketa koji nije popustio na poslednja četiri evropska domaćinstva.

OLIMPIJAKOS – PANATINAIKOS, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Plej-of je realnost Panatinaikosa, ali ne i nadmen stav po tom pitanju, budući da je ova ekipa poražena na četiri od pet poslednjih utakmica. Olimpijakos ima dva kiksa sa istog broja mečeva, s poslednjom stavkom u minusu koju im je na žilet, odnosno s konačnih 71:70 naneo Makabi. Panatinaikos je dobio poslednju utakmicu para u decembru, ali tek nakon produžetka. Sada olimpijakos pokušava da uzvrati.

MILANO – REAL MADRID, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Olimpija Milano pred Realom može imati ozbiljnih problema, pa peti poraz u nizu za Italijane visi u vazduhu. Poslednji put od Žalgirisa su poraženi nakon produžetaka. Madriđani su nanizali pet pobeda, a pošto već deceniju dobijaju Milano može se smatrati da su navijači Milana već unapred svesni da nije uredu ni razmišljati o slavlju.

RITAS – GALATASARAJ, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Najtanji u Grupi G moraju da vide ko je slabiji, budući da obe ekipe imaju po dve pobede i tri poraza u TOP 16 fazi. Prvi put Ritas je slavio sa 73:89. Turci svakako imaju pravo na nadu, budući da su u domaćem takmičenju na poslednja dva susreta savladali Fenerbahče i Galatasaraj što samo po sebi daje ekipi za pravo da se nada pozitivnom ishodu u gostima.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara