Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Misterija danskog bombardera: Mikel Hansen pod stresom, ne igra do daljeg

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 15:33

Olborg saopštio da se najbolji šuter svih vremena ne oseća dobro posle završetka Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj

Danska je odbranila svetsku krunu u Stokholmu krajem prošlog meseca, postala jedina selekcije koja je triput uzastopno osvojila titulu. U finalnom meču protiv Francuske (34:29), Miikel Hansen je u prvom poluvremenu bio paker, uopšte nije šutirao, dok ga je u nastavku sjajno zamenio as Vespema Rasmus Lauge i bio junak pobede nad Trikolorima. Veliki as je postigao samo jedan gol, i to sa linije sedam metara.

Mnogi su se pitali, šta se dogodilo sa danskim bombarderom, najboljim šuterom svih vremena, specijalistom za velike mečeve? Dve nedelje posle finala u Stokholmu, njegov klub Olborg je saopštio da je Mikel Hansen pod stresom i da ga neće biti na terenu do daljeg.

Izabrane vesti

Hansen je pod stresom izazvanim teškom godinom, krvnim ugruškom u proleće 2022. godine, preseljenjem porodice u Dansku posle 10 godina u Parizu kao i ogromnog truda i fokusa na prelazak u Olborg i upravo završenom Svetskom prvenstvu. Po povratku kući posle finala u Stokholmu ispostavilo se da je to prelilo čašu, pa smo zajedno doneli odluku da mu je potreban odmor i vreme za stručnu podršku za oporavak. Radujemo se Mikelovom povratku na teren. Najvažnije da brine i sebi i porodici“, saopštili su u danskom vicešampionu.

Olborg je zamolio medije da poštuju Mikelovu želju i da ne pokušavaju da ga kontaktiraju. Olborg u četvrtak nastavlja bitisanje u Ligi šampiona, a u Skandinaviju stiže mađarski prvak Pik Seged.

18.45: (1,40) Olborg (8,50) Seged (3,60)

Hansen je proteklog leta stigao u Olborg posle decenije igranja u Pari Sen Žermenu. Danski bombarder je najzaslužniji za dominaciju ove selekcije poslednjih desetak godina u svetu rukometa. Ima tri svetske krune, olimpijsko zlato iz Rija 2016. godine, a trofejnu seriju u dresu reprezentacije je počeo titulom u Beogradu na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Nije osvojio trofej Lige šampiona, ali bi narednih godina ambiciozni danski klub mogao do borbe za najveći evropski klupski trofej. Na leto iz Kila stiže Niklas Landin Jakobsen, dok iz Celja dolazi Slovenac Aleks Vlah.



tagovi

RK OlborgEHF Liga šampionaMikel Hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara