Nikola Perić (©Arkus liga)
Nikola Perić (©Arkus liga)

Mladi Perić blistao, Zvezda pobedom nad Dinamom najavila velike stvari

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 20:41

Rukometaši Partizana dobili Radnički na startu nove sezone Arkus lige

Prvo kolo domaće Arkus lige kompletirano je sa dva derbija. Najpre su koplja ukrstili Partizan i Radnički iz Kragujevca, a domaćin je slavio posle sat vremena velike borbe - 32:31. U drugom po rasporedu derbiju Crvena zvezda je ugostila ambiciozni pančevački Dinamo i slavila 35:33.

Crveno-beli su na pravi način potvrdili najave da se vraćaju u vrh srpskog rukometa i dobili kod kuće jednog od favorita za titulu. Blistao je mladi Nikola Perić koji je poneo najveće zasluge za trijumf serijom intervencija u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Veliku pobedu ubeležila je Zvezda. Furiozno je otvorila meč i povela sa 11:5. U poslednjih 10 minuta prvog poluvremena ušla sa pet golova viška, međutim Dinamo je za tili čas preokrenuo rezultat i pokazao zašto je jedan od glavnih favorita uz Vojvodidu za titulu (18:17).

Crveno-beli su se ipak trgli i serijom 5:1 vratili prednost i praktično slomili rivala. Sačuvali su višak do kraja i slavili.

Ključnu ulog u pobedničkoj ekipi odigrao je mladi golman Nikola Perić. Sin proslavljenog Dejana Perića je serijom odbranjenih zicera i sedmeraca (dva) u odlučujućim trenucima praktično reši pitanje pobednika. Upisao je devet intervencija i to nakon pokušaja rivala iz izglednih pozicija.

Nikola Perić (©Arkus liga)Nikola Perić (©Arkus liga)

On je baš iz Pančeva prešao u Zvezdu, a emocije su ga savladale na kraju susreta, pa nije uspeo da sakrije suze radosnice. Proglašen je i za igrača utakmice.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bili su Petar Panić i Roten Segal sa po šest golova, Uroš Simić i Mirko Đurović su dodali po pet, a Nemanja Vučićević četiri. U Dinamu su po šest pogodaka postigli Marko Perović, Milan Golubović i Danilo Radović.

Rukometaš Partizana Nikola Zečević (©Starsport)Rukometaš Partizana Nikola Zečević (©Starsport)

Vodio je Partizan protiv Radničkog tokom čitavog susreta, ali ekipa iz šumadijske prestonice mu nije dozvoljavala da se odlepi. Kragujevčani su konstatno bili u igri, ali nisu uspevali da dođu do prednost. Na kraju su i pored sjajne igra Boška Stanisavljevića (12/14 šutevi) ostali kratki za gol.

Najveće zasluge za trijumf crno-belih poneli su levi bek Nikola Zečević sa 10 pogodaka, desno krilo Uroš Kojadinović sa osam, kao i golman Andrej Trnavac koji je upisao 12 intervencija.

S druge strane je Stanisavljević imao podršku Miloša Barudžića (sedam golova).


tagovi

RK Crvena zvezdaRK PartizanRK Dinamo PančevoRK Radnički KragujevacARKUS ligaNikola Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara