Hena Kurtagić u bloku (©CEV)
Hena Kurtagić u bloku (©CEV)

Nant ušao u finale: Hena Kurtagić postavila četiri bloka i završila posao

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 17:52

Francuski tim eliminisao Nilufer iz CEV Čelendž kupa

Igraće Hena Kurtagić u finalu trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Pamtiće sigurno po lepom prvu inostranu sezonu srpska igračica jer deluje da joj baš sve ide glatko... Nant je trenutno prvi u prvenstvu Francuske, a može da se pohvali i da će se boriti za trofej u CEV Čelendž kupu.

Izabrane vesti

U svim dosadašnjim uspesima veliku ulogu imala je reprezentativka Srbije.

Nant je u polufinalu CEV Čelendž kupa pobedio Nilufer dva puta maksimalnim rezultatom. Večeras su francuskom predstavniku bila potrebna samo dva seta, tako da je brzo bilo jasno ko prolazi u finale evropskog nadmetanja.

Hena je i na ovom meču bila veoma dobra na bloku - zabeležila je četiri poena iz tog elementa u prva dva seta, a onda otišla na klupu, jer nije bilo potrebe da na terenu sve vreme bude prva postava. Kurtagićeva je ukupno upisala pet poena, a u napadu je bila nešto slabila - prošla je jednu loptu od pet. Izvela je dva servisa i oba pogrešila.

Zna se da je njen glavni adut blok, a to se videlo i večeras. Trenutno je druga na listi najboljih blokera u CEV Čelendž kupu. U finalu može samo da popravi učinak i skoči na vodeće mesto.

Za trofej će se Nant boriti sa boljim iz duela Visbaden - Novara. Revanš meč te dve ekipe igraju večeras od 19.30, a prvi okršaj dobio je italijanski tim posle četiri seta.

CEV ČELENDŽ KUP ZA ODBOJKAŠICE

Nilufer - Nant 0:3 (prvi meč 0:3)

19.30: Visbaden - Novara (1:3)


tagovi

Hena KurtagićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara