(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan sa 11 razlike ide u Luksemburg

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 19:34

Crno-beli ubedljivi na Banjici – 33:22

Napravio je Partizan veliki korak ka trećem kolu rukometnog EHF Evrokupa. Pravo čudo bi trebalo da se desi za sedam dana u Luksemburgu pa da Beršem nadoknadi 11 golova minusa sa Banjice.

Partizan je odličnom igrom opravdao status favorita i sa 33:22 dobio je prvi duel sa Beršemom. To što su želeli crno-beli, da steknu prednost koja će im omogući miran revanš, to su i ispunili.

Izabrane vesti

Sjajno je Parni valjak otvorio sezonu, posle pet pobeda u domaćoj ARKUS ligi napravio je siguran prvi korak i na međunarodnoj sceni. Gosti iz Luksemburga su se držali samo u prvih pet minuta (3:2), dok Partizan nije zagrejao motor. A, onda je počeo da pravi razliku.

Serijom 5:0 za pet minuta srpski klub je otišao na šest golova prednosti (8:2), a brzo posle toga i na osam pogodaka (12:4). Ono što je moglo da raduje trenera Maksića je što su se gotovo svi igrači na terenu upisivali u strelce. Pogađali su Petrić, Živković, Stojanović, Mićić, Dragović, svi u prvih 20 minuta igre.

Posle 19:11 na poluvremenu Brešem je uspevao da u drugom delu drži korak, da ne dozvoli Partizanu da dodatno značajno poveća vođstvo. Sve do pred sam kraj Luksemburžani su “plivali” na osam golova zaostatka, ali je Valjak još jednom pritisnuo gas u finišu i pobegao na 11 golova prednosti.

Najefikasniji u Partizanu bili su Maksić sa sedam, Živković sa šest golova, četiri je postigao Petrić, a po tri Stojanović i Mićić.


tagovi

RK PartizanEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara