Šurbatović: I dalje postoji sedam različitih scenarija

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 18:34

Sve u zavisnosti od razvoja situacije sa virusom korona

Generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović bio je učesnik današnje video-konferencije čelnika UEFA i nacionalnih saveza, na kojem je doneta zvanična odluka da se Evropsko prvenstvo odloži za leto 2021. godine.

Novi termin je 11. jun 2021, a finale bi trebalo da se odigra 11. jula sledeće godine.
Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku“, poručio je Šurbatović.

Izabrane vesti

Jedan od čelnika Svaza poručuje da je otvoreno nekoliko opcija.
I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa virusom korona, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta“.

Pomera se kalendar našeg nacionalnog tima, baraž će biti u junu.
Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu. Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa virusom korona dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine“, poručio je Šurbatović i otkrio da je predsednik UEFA Čeferin poželeo brz oporavak predsedniku FSS-a Slaviši Kokezi, kao i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara