PET NA PET - Darko Plavšić: Družim se sa partizanovcima, dok navijam za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 08:29

Sportski komentator za Mozzart Sport kaže da se uvek divio lepršavosti Zinedina Zidana!

Darko Plavšič, je komentator i novinar Sport kluba, specijalizovan za košarku i fudbal. Već skoro deceniju na gledanoj televiziji prati dešavanja u NBA ligi, Evroligi, Premijer ligi, Primeri...

Karijeru je započeo u sportskoj redakciji Vesti, kasnije je radio u dnevnim listovima Kurir Sport i Blic. Izveštavao je sa evropskih prvenstava u košarci, završnih turnira Evrolige, Vimbldona, španskog fudbalskog El Klasika... Inače, zahvaljujući Darku,  Humanitarni tiket u podne kompanije MOZZART ima i 109. dobrotvornog kladioca sa dobitnim listićem. Plavšić je sastavio dobitnu kombinaciju i sumu od 57.800 dinara usmerio je, a kompanija MOZZART će donirati, humanitarnoj fondaciji “Nataša Kovačević”.

Izabrane vesti

Nakon Darkovog dobitka trenutna cifra u plemenitom listiću koju Mozzart donira iznosi ravno 6.143.260,00 dinara. Novinar i sportski komentator rado je odgovorio na MOZZARTOVIH pet pitanja u rubrici Pet na pet.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Trenirao sam fudbal u osnovnoj i rukomet u srednjoj školi. Ipak, i u mlađim danima sam se trudio da budem realan kad su sopstvene mogućnosti u pitanju, pa kad sam shvatio da ne mogu da igram na vrhunskom nivou, posvetio sam se sportskom novinarstvu”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kad je fudbal u pitanju najviše sam se divio lakoći igranja Zinedina Zidana i Tjerija Anrija, u košarci je to Anferni Hardavej”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Od malih nogu navijam za Crvenu zvezdu, iako među prijateljima imam više navijača Partizana”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Finale Evropskog prvenstva u košarci 1995, četvrtfinale  Svetskog prvenstva u Indijanopolisu 2002. i finale istog  takmičenja. Od onih kojima sam prisustvovao, finale Evrolige u Berlinu i trijumf CSKA posle produžetka protiv Fenerbahčea, finale Vimbldona 2014. kad je Đoković pobedio Federera u pet setova”. 

5. Životni i sportski moto?

“Stativa nije pogodak, već promašaj”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duelu Rome i Torina? Nakon dva poraza Vučica je dobila Napoli i to u gostima. Torino je imao tri pozitivna rezultata, pa je poklekao dva puta. Roma je na poslednjih 10 međusobnih okršaja pet puta bila uspešnija od rivala.

“Možda probati sa golovima, tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 1005 ITA 1 Roma - Torino ug 3+ 1,70
Ukupna kvota1,70

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: Darko Plavšić/Privatna arhiva


tagovi

pet na petDarko Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara