Toni Đerona i Ratko Nikolić (©MN Press)
Toni Đerona i Ratko Nikolić (©MN Press)

Ratko Nikolić nije više direktor Orlova

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 07:21

Muška rukometna reprezentacija Srbije ostala bez jednog od najbližih saradnika selektora Tonija Đerone

Samo nešto više od dva meseca do početka Svetskom prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, muška rukometna reprezentacija Srbije je ostala bez tehničkog direktora Ratka Nikolića koji je na toj funkciji bio od juna 2020. godine, odnosno od postavljenja Tonija Đerone za selektora Orlova.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku na elektronskoj sednici o „razrešenju tehničkog direktora muške reprezentacije“ bez dodatnog objašnjenja te odluke, piše portal Balkan-handball.com.

Izabrane vesti

Pre te odluke u rukometnim krugovima se pronela informacija o tome da je Nikolić podneo ostavku na mesto direktora i to obznanio stručnom štabu i reprezentativcima. Ostaje da se vidi da li će u narednom periodu RSS da izabare naslednika proslavljenog Aranđelovčanina koji je bio spona između Đerone i reprezentativaca.


Nikolić je do 2018. godine bio aktivan na terenu. Ostavio je neizbrisiv pečat u reprezentataciji Srbije. Ima broznu sa Svetskog prvenstva u Egiptu 1999. godine, bio je na pragu medalje i na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine (četvrto mesto – Španija bila bolja u borbi za bronzu). Ostao je upamćen kao prvi kapiten naše zemlje od samostalnosti 2006. Igrao je za tri zemlje – Saveznu Republiku Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i na kraju za Srbiju. Sakupio je više od 250 utakmica za reprezentaciju.

18.00: (1,40) Slovenija (8,50) Srbija (3,60)

Dva puta je branio boje selekcije sveta, dva puta biran za najboljeg pivotmena na planeti (2006. i 2007. godine). Zlatne godine karijere imao je u dresu Portland San Antonija, od 2005. do 2010. Dva puta s timom iz Pamplone je bio finalista Lige šampiona. Pred kraj igračke karijere osnovao je kamp gde uči klince veštinama i tajni ovog sporta.



tagovi

Ratko Nikolićrssrukometni savez srbijeToni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara