Odbojkaši Srbije (MN Press)
Odbojkaši Srbije (MN Press)

Rusija ostala bez Svetskog prvenstva za odbojkaše!

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 09:18

FIVB donela odluku da se planetarni šampionat održi na nekom drugom mestu

Svetsko prvenstvo za odbojkaše neće se ovog leta održati u Rusiji. Upravni odbor FIVB je došao do zaključka da bi zbog svega što se dešava u Ukrajini bilo nemoguće pripremiti i organizovati planetarni šampionat u Rusiji, pa je zbog toga odlučio da oduzme domaćinstvo toj zemlji. O ovoj odluci su obavešteni Odbojkaški savez Rusije i Organizacioni komitet SP 2022.

FIVB je saopštila da će tražiti alternativnog domaćina, ili više njih, kako bi svim reprezentacijama osigurala bezbednost i mirno učešće u festivalu odbojke.

Izabrane vesti

Prvenstvo u Rusiji je bilo planirano da se odigra od 26. avgusta do 11. septembra. Naša reprezentacija je smeštena u grupu A zajedno sa Portorikom, Tunisom i Rusijom.

Samo dan pre ove odluke je saopšteno da će Zbornaji biti oduzeto domaćinstvo turnira Lige nacija. Od 28. juna do 3. jula trebalo je odbojkašice da igraju u Ufi, dok je u muškoj konkurenciji bio zakazan turnir od 5. do 10. jula u Kemerovu.

Sastanak je održao i Administrativni bord CEV u Antverpenu, na kome je doneo niz odluka uslovljenih sukobom između Rusije i Ukrajine. Odlučeno je da se do daljeg u Rusiji i Ukrajini ne organizuju odbojkaška takmičenja, odnosno utakmice u odbojci, beachvolley-u i odbojci na snegu. U završnici Evropskih kupova 2022. ruski klubovi će utakmice igrati na neutralnom terenu.

U četvrtfinalu Lige šampiona 2022. u konkurenciji odbojkašica učestvovaće Dinamo Kazanj, Dinamo Moskva i Lokomotiva Kalinjingrad, a u konkurenciji odbojkaša Zenit Sankt Peterburg i Dinamo Moskva. U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša u polufinalu igra Zenit Kazanj.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara