Španija odbranila evropski tron! Hrvati kreirali dramu, ali nisu imali snage u finišu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 18:11

Selekcija Đordija Ribere zasluženo slavila u finalu - 22:20

Španija je odbranila evropski rukometni tron! U dramatičnom okršaju u Stokholmu Furija je savladala Hrvatsku u izuzetno dramatičnom finalu došla do drugog zlata u svojoj istoriji. Hrvati su uspeli da kreiraju još jednu dramatičnu završnicu, stignu i prestignu četiri gola zaostatka, ali im je u odlučujućim trenucima ponestalo snage - 22:20 (12:11).

Izabranici Lina Červara su izuzetno motivisani ušli u utakmicu, pa su u prvom poluvremenu vodili i sa tri gola prednosti (10:7), ali su onda ušli u ozbilju seriju grešaka, što je protivnik umeo da iskoristi. Furija je drugo poluvreme otovrila serijom 4:1, pa je u 37. minutu vodila sa maksimalnih 16:12. Ipak, onda je u loš period imala selekcija Đordija Ribere, koja je u narednih 18 minuta postigla samo dva gola, pa je Hrvatska golom Stepančića u 54. minutu povela sa 19:18. Ipak, kao da se tada izduvao balon emocija i snage Červarovog tima, koji je počeo da promašuje, a Španija serijom 4:1 stigla do velike pobede.

Izabrane vesti

Hrvati su na kraju ostali utučeni, ovo im je bilo treće finale na evropskim prvenstvima u kojem nisu uspeli da dođu do najsjanijeg odličja, a ponovo su bili izuzetno blizu. To je ujedno i jedina velika medalja koja im nedostaje u vitrinama. Prethodno su igrali u finalima 2008. i 2010. godine, dočekali su novo, ali im je na kraju sreća okrenula leđa.

Na kraju, utisak je da je Španija bila ta koja je odigrala sa manje oscilacija u finalu. Riberov tim nije previše srljao, već je gledao da iskoristi svaku šansu koja mu se ukaža na terenu. Na kraju iskoristio je i onu najvažniju u poslednjih nekoliko minuta kada je i definitivno odlučeno pitanje pobednika.

Špance su predvodili Aleiš Gomez sa pet, odnosno Horhe Makeda sa tri pogodka, dok je Gonzalo Perez imao osam odbrana. Kod Hrvatske je Duvnjak postigao pet, a Igor Karačić četiri gola. Ipak, Karačić je u poslednjem napadu, kada je mogao da donese izjednačenje, a najverovatnije i produžetke svom timu, napravio korake, što je ubrzo iskoristio Dušebajev i doneo veliku pobedu svom timu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara