Branko Vujović (©Reuters)
Branko Vujović (©Reuters)

Spisak Crnogoraca za Minhen: Povratak Borozana, perjanice rukometaši iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 16:04

U selekciji opet i Stevan Vujović, Božo Anđelić i Nemanja Grbović

Rukometaši Crne Gore biće rivali Srbiji u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj narednog meseca. Selektor Vlado Šola odredio je spisak kandidata. Na njemu je i povratnik u selekciju posle šest godina, nekadašnji levi bek Vardara, Vesprema i Zagreba, koji je letos pojačao Lovćen sa Cetinja, Vuko Borozan.

Perjanice selekcije su i dalje rukometaši koji igraju najjače prvenstvo na svetu, Bundesligu, golman Melsungena Nebojša Simić, levo krilo Gumersbaha Miloš Vujović i desni bek Hanovera Branko Vujović.

Izabrane vesti

Na spisku je i defanzivni specijalista, prošlosezonski pivotmen Partizana Vuk Lazović koji sada brani boje Meškov Bresta.

Prvi put posle Svetskog prvenstva koje je održano u januaru ove godine, dres nacionalnog tima će će obući pivot Nemanja Grbović i srednji bek Stevan Vujović, koji nisu igrali u poslednja četiri kvalifikaciona duela sa EHF Euro 2024 u martu i aprilu.

Povratnik je i srednji bek Božo Anđelić, rukometaš mađarske ekipe PLER Budimpešta, koji nije igrao od aprila.

Poznat je i plan priprema i test mečeva Lavova. Prva prijateljska utakmica pred EP Crna Gora će odigrati 29. decembra protiv Makedonije u Staroj Pazovi, dok iz Rukometnog saveza Crne Gore kažu da je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gde će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Na spisku Vlade Šole su:

Golmani: Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević i Filip Borozan.

Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović.

Pivoti: Vuk Lazović, Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović.

Bekovi: Radojica Čepić, Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

OVDE pročitajte ko se nalazi na spisku Srbije za EP.


tagovi

rukometna reprezentacija crne gorerukometno EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara