Uroš Kovačević (© Star sport)
Uroš Kovačević (© Star sport)

Spisak odbojkaša za Svetsko prvenstvo: Opet su tu Kovačević, Ivović i Luburić

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 11:17

Pripreme Kolakovićeve ekipe počinju u sredu

Dok je trajala Svetska liga, a selekcija Srbije beležila rezultate ispod očekivanja, ponavljao je Igor Kolaković da je centralni događaj ovog leta Prvenstvo sveta. A da će selektor imati jači kadar na raspolaganju u pripremi za turnir koji zajedničkim snagama oragnizuju Poljska i Slovenija potvrđuje nekoliko izmena na spisku seniorske odbojkaške selekcije.

Dve su najznačanije. Ponovo su u sastavu Uroš Kovačević, ne tako davno jedan od najboljih igrača Evrope, te Dražen Luburić, a od oboijice se mnogo očekuje u napadačkom smislu. Uz njih dvojicu ekipa će biti jača i za Marka Ivovića, koji je bio tu tokom Lige nacija, ali zbog povrede skočnog zgloba nije mogao da pomogne. Sigurno da bi sa njima u prvom takmičenju rezultat bio bolji.

Izabrane vesti

Bitno je da su sad tu. I ne samo oni, nego još 15 odbojkaša koji će se u Beogradu spremati za 20. Svetsko prvnestvo (od 26. avgusta do 11. septembra).

Na spisku su – tehničari: Nikola Jovović (Dinamo Sosnovi Bor), Vuk Todorović (ACH volej Ljubljana), Aleksa Batak (Kan); korektori: Aleksandar Atanasijević (Skra Belhatov), Dražen Luburuć (Lokomotiva Novosibirsk), Božidar Vučićević (Halbank Ankara); libera: Lazar Koprivica (Radnički Kragujevac), Nikola Peković (Fridrishafen); blokeri: Marko Podraščanin (Trentino), Srećko Lisinac (Trentino), Petar Krsmanović (Kuzbas Kemerovo), Nemanja Mašulović (ACH volej Ljubljana); primači: Uroš Kovačević (Aluron Zavjerčje), Marko Ivović (Dinamo Sosnovi Bor), Nemanja Petrić (Belogorije Belgorod), Miran Kujundžić (Pariz volej), Pavle Perić (Olimpijakos) i Milan Katić (Monca).

Naša reprezentacija že se takmičiti u Grupi A grupi u Katovicama, rivali će joj biti Portoriko, Tunis i Ukrajina. Po dva najbolja tima iz svake od šest grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije plasiraće se u osminu finala.

Poslednju medalju na Prvenstvu sveta Srbija je osvojila 2010. u Italiji, kad je u bila bronzana, a u meču za treće mesto savladala domaću selekciju. Na klupi je sedeo upravo Igor Kolaković, a u timu bio Marko Podraščanin.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkasvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara