Najnovije vesti

Srpska bokserka poručila: Srce sam ostavila na ringu, u Pariz idem po medalju

Vreme čitanja: 3 minuta

NIna Radovanović (Foto: Reuters)

Nina Radovanović zadovoljna završila takmičenje na Olimpijskim igrama

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Samo korak je nedostajao Nini Radovanović da donese Srbiji medalju u boksu. Nije uspela, ali je ponosno napustila ring. Prva bokserka koja je predstavljala našu zemlju na Olimpijskim igrama se odlično pokazala u Tokiju, ali je danas morala da pruži ruku rivalki i čestita pobedu.

"Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Ja sam pokušavala da nametnem svoj ritam, ali mnogo me opstrujisala svojim naslanjanjem, guranjem, držanjem... To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno. Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice. Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije – deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu", uz osmeh je poručila Nina Radovanović.

Sa Olimpijskih igara će se naša bokserka vratiti sa pozitivnim utiscima u koferima.

"Veoma sam zadovoljna, samo učešće ovde za našu zemlju, koja je u povoju kad je ženski boks u pitanju, treba da bude velika privilegija. A samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno".

Samo da je ostvarila još jednu pobedu imala bi zagarantovano odličje, jer se u boksu dodeljuju dve bronze.

"Protivnica je pobedila, dala je taj broj bodova koji se ovde vrednuje, ne jakih, ali onih koji su dotakli moje lice. Da ne diskutujemo o intezitetu, ona je čisto dobila ovaj meč prema mišljenju sudija koji sude broj bodova, a ne intezitet i snagu udarca. Moram da poštujem to da je ona ovog puta bila bolja i svaka čast na tome. Ona je sve ukupno ostavila utisak da je imala kontrolu borbe. Možda moja taktika nije bila idealan izbor, ali treba mi još malo skautinga".

Nina se odmah okreće novim borbama, jer sada ne želi da stane.

"Ljudi koji me poznaju, znaju da nikad ne odmaram. Od 365 dana, uključujući i vreme koje sam provela u karantinu, ja sam vežbala u stanu. Možda ću dati sebi oduška nedelju dana, ali onda ću nastaviti da radim neku vrstu treninga u oporavku. Već imam planove za dalje", završila je Nina Radovanović.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva