Nikola Zečević i Luka Rogan (©Starsport)
Nikola Zečević i Luka Rogan (©Starsport)

Srpski biseri, zalog za budućnost – Nikola Zečević i Luka Rogan

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 10:28

Toni Đerona i za predstojeća dva duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Slovačke pozvao dvojicu juniora, najtalentovanijih rukometaša iz ARKUS lige

Neko novi klinci u taboru Orlova. Stefan Dodić je već standardan član najbolje selekcije, a još dvojica talentovanih igrača kucaju na vrata Orlova. U pitanju su rukometaši koji igraju u sve jačem domaćem šampionatu Superligi, Nikola Zečević iz Partizana i Luka Rogan iz Vojvodine. Sva trojica imaju pravo da igraju na Svetskom juniorskom prvenstvu ovog leta u Grčkoj i Nemačkoj, a tu je i levi bek Zagreba Miloš Kos koji se oporavlja od povrede leđa, a već je osetio šta znači igranje u sistemu Tonija Đerone prethodne jeseni.

Protiv Norveške selektor Srbije je dao šansu mladom Luki Roganu da uz Marsenića i Pešmalbeka stasava u sledećeg velikog igrača na crti za šta ima veliki potencijal. U revanš meču u Bergenu, Nikola Zečević, imao je debi na bekovskoj poziciji i odmah po ulasku u igru je postigao i prvenac u najboljoj selekciji.

Izabrane vesti

Đerona o njima ima samo reči hvale.

Luka i Nikola su deo ‚zlatne generacije‘ srpskog rukometa od koje se očekuje da u budućnosti donese mnogo radosti navijačima, kako u nacionalnom timu tako i u svojim klubovima. Svakodnevno potvrđuju kvalitet, potencijal i veštine. Obojica su na svojim pozicijama najtalentovaniji igrači generacije i zadovoljstvo je biti deo njihovog rukometnog napretka i razvoja“, rekao je Đerona.

Osim evropske bronze za juniorsku reprezentaciju 2022. godine za Luku to potvrđuje i važna uloga u Vošinom evropskom snu koji i dalje traje uprkos minimalnom porazu u prvoj utakmici polufinala protiv švedskog Alingsosa (24:25).

Verujem da će u utakmicama sa Finskom i Slovačkom biti prostora za određenu minutažu, ali je prioritet opravdati ulogu favorita i ostvariti obe pobede. Pozivi na okupljanja sa A timom mi mnogo znače, iz razloga što u toku nedelje treniram i provodim vreme sa najboljim igračima naše zemlje, pa čak i današnjice i mogu mnogo od njih da naučim, kako na terenu, tako i van njega. Utakmice u EHF Kupu mi pomažu da steknem veliko iskustvo koje doprinosi mom napretku. Nije mnogo igrača imalo priliku da se bori za finale nekog evropskog takmičenja u Srbiji. Već smo napravili istorijski rezultat, ali ono pravo tek sledi. Nadam se revanšu pred punom Slanom Barom gde smo neko vreme neporaženi. Sanjam da osvojimo ovo takmičenje i nadam se da će mi se ti snovi ostvariti”, rekao je mladi pivot.

U bledom izdanju ”Orlova” u revanš utakmici u Norveškoj, svetla tačka bio je debi Nikole Zečevića i pogodak koji je najavio da je budućnost na bekovskoj poziciji stigla i da se nalazi u domaćoj ARKUS ligi. Kapiten Partizana, ne krije koliko mu znači novi poziv selektora Đerone.

Nadao sam se ponovnom pozivu, jako sam srećan i uzbuđen što ću biti deo najboljeg sastava i sarađivati sa stručnim štabom. Očekuju nas dve jako bitne utakmice, moramo dobro da se pripremimo i da na kraju okupljanja ispunimo naš cilj. Slegli su se utisci posle debija. Krivo mi je što ga je obeležio poraz mog tima, ali sam svakako ponosan na sebe što sam upisao prve minute i prvi gol. Nekoliko dana posle okupljanja nisam mogao da verujem da mi se ostvario dečački san, ali sam se brzo fokusirao na obaveze sa klubom. Saveti saigrača iz reprezentacije su mi pomogli da se brzo adaptiram i da imam osećaj kao da sam tu već duže vreme i zato se radujem novom druženju sa njima“, istakao je srednji bek crno-belih.




tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeNikola ZečevićLuka RoganrssToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara