Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Stop za kapitena: Jakšić nije dobio dozvolu Novog Beograda da igra za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 23:16

Klub smatra da je bolje da ostane pošto je nedavno izašao iz povrede

U konkurenciji Australije, Grčke, Španije, Crne Gore i Gruzije, vaterpolo reprezentacija Srbije pokušaće da se domogne jednog od prva tri mesta kako bi učestvovala na F8 turniru Svetskog kupa. Pod komandom selektora Uroša Stevanovića Delfini su se okupili večeras u Kragujevcu, gde će se pripremati za kvalifikacioni turnir u Podgorici od 8. do 14. marta. U odnosu na prvobitan spisak, iznenađenje je da nema kapitena Nikole Jakšića.

Razlog je odluka Novog Beograda, koji smatra da je za njega bolje da ostane i trenira u klubu pošto se nedavno oporavio od povrede, navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije i dodaje da je Novi Beograd pismeno obavestio Savez o svojoj odluci, kao i da ona nije promenjena iako je Savez dao grarancije da će Jakšić imati sve uslove za vrhunski rad.

Izabrane vesti

"Žao nam je što Nikola nije sa nama, imao je sve uslove da sa reprezentacijom trenira na najvišem nivou. Nadam se da će nam se priključiti u narednom periodu“, kratko je rekao predsednik VSS Viktor Jelenić.

U saopštenju se, takođe, navodi da će o ovom slučaju sigurno biti još reči, jer je Jakšić odigrao četiri utakmice i normalno trenira, a njegovo prisustvo u nacionalnom timu kao kapitena jako je bitno za ekipu.

Na pripremama u Kragujevcu trenutno su: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Pavle Gavrilović (Šabac), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Kojić (bez kluba), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Marko Dimitrijević (Partizan).

Raspored utakmica grupne faze Svetskog kupa u Podgorici:

8. mart: Australija – Srbija (15.30), Grčka – Španija (17.30), Crna Gora – Gruzija (19.30)

9. mart: Crna Gora – Španija (17.30), Gruzija – Australija (19.30)

10. mart: Španija – Gruzija (17.30), Srbija – Grčka (19.30)

11. mart: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30)

12. mart: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30)

13. mart: Grčka – Gruzija (17.30), Australija – Španija (19.30)

14. mart: Gruzija – Srbija (17.30), Crna Gora – Grčka (19.30)

Finalni turnir je u Los Anđelesu krajem juna


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara