Darko Đukić (©Reuters)
Darko Đukić (©Reuters)

Težak udarac za Srbiju i Vardar: Kraj sezone za Darka Đukića

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 23:27

Desno krilo Orlova i skopskog velikana pokidalo prednji ukršteni ligament kolena, potvrđeno posle detaljnih pregleda. Nišliju čeka višemesečna pauza i neće igrati za Orlove na SP u Poljskoj u januaru naredne godine

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Rukometna reprezentacija Srbije i makedonski šampion Vardar 1961 suočeni su sa velikim hendikepom, jer je desno krilo Darko Đukić zadobilo povredu koja će ga dugo udaljiti od terena. Stradao je prednji ukršteni ligament kolena. Nišlija je na utakmici za vikend u makedonskoj ligi protiv Prilepa doživeo nezgodan pad. Prilikom jednog napada na poziciji desnog beka, Đukić je povredio koleno i iznet je s terena na rukama saigrača. Koleno je “prošetalo”.

Izabrane vesti

U prvi mah se sumnjalo na najgoru povredu, nekoliko dana se čekalo da otok spadne. Na detaljnim lekarskim pregledima, u četvrtak, kao saznaje Mozzart Sport, prvobitna progonoza, nažalost, dobila je potvrdu – Đukića čeka bar osam do devet meseci pauze i za njega je ova sezona završena.

Selektor Srbije Toni Đerona biće bez Đukića na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ove jeseni, a neće moći da računa na iskusno desno krilo i na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj sredinom januara.

Đukić je zajedno sa rukometašem PIK Segeda, Bogdanom Radivojevićem, činio odličan tandem na poziciji desnog krila. Sada će za drugo mesto za velikom takmičenje da konkurišu Vukašin Vorkapić iz francuskog Ivrija i mladi juniorski reprezentativac Srbije, igrač Metaloplastike Mateja Dodić koji je pre dve nedelje izabran za MVP Superkupa Srbije.

Izostanak Đukića biće veliki hendikep i za ove sezone silno oslabljeni Vardar. Šampion Evrope iz 2017. i 2019. godine ne igra evropsku elitu, izbačen je od strane EHF-a zbog finansijskih problema, a ove sezone imaće velikog konkurenta za krunu u domaćem prvenstvu u Eurofarm Pelisteru i novom makedonskom projektu Alkaloidu koji s klupe predvodi legendarni Kiril Lazarov.

Tim iz Bitolja je u borbi za prvi pehar u Makedoniji, Superkup, uspeo da pobedi velikog rivala golom razlike (23:22). Srpski reprezentativac je u Vardaru ova sezona igrao dvosmerno. Osim što je bio desno krilo, imao je bitnu rolu i na poziciji desnog beka zajedno sa Kunijem Moralesom.

Đukić je branio boje matičnog Železničara, a onda ga je put vodio u Metalurg iz Skoplje, Bešiktaš, Kjelce, Meškov Brest, lisabonski Sporting, a prošle godine je stigao u redove crveno-crnih.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijedarko đukićRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara