Eduardo Gurbindo Martinez (©Reuters)
Eduardo Gurbindo Martinez (©Reuters)

Trijumfalan marš branioca krune: Španija sigurna na startu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 20:13

Česi preznojili selekciju Đordija Ribeira

Na trijumfalan način započela je Španija odbranu evropske krune. Nije Špnija bila furiozna kako je to umela da bude na nekim prethodnim otvaranjima šampionata Starog kontinenta, ali je podmlađena i silno oslabljena Crvena furija sigurno krenula u odbranu trona – 28:26 (14:11).

Dvostruki uzastopni evropski prvak nije dozvolio da dođe do iznenađenja na startu turnira. Držala je Španija na odstojanju selekciju Češke, nije joj dopuštala da se približi i uvede meč u infarkt završnicu. Selektor Đordi Ribera ostao je bez braće Dujšebajev, koja su godinama unazad bila pokretačke poluge. Veliki hendikep, koji se, za sada, nije odrazio na rezultat

Izabrane vesti

Renovirana Španija sa šestoricom debitanata diktirala je tempo i samo je na početku susreta omogućila rivalu da stigne do prednosti. Ubacila je u veću brzinu, upala je Češka u čelični stisak jednog od favorita za najviši plasman i nije uspela da se izvuče. Konstantno su Trtikovi izabranici bili u zaostatku, bili su primorani da se upuste u jurnjavu, a Crvena furija je znala da iskoristi svaki propust.

Dosta mladih rukometaša u sastavu Španije dosta debitanata, ali glavne uloge i dalje su poverene proverenim snagama. Nisu Česi imali rešenje do završnice za Gurbinda, koji je u redovima aktuelnog evropskog šampiona bio najefikasniji sa pet postignutih golova. Uštopovali su najveću pretnju, ali su se raspucali Sole i Garsija u finišu susreta.

Spakovao je Garsija tri komada Česima i sva tri u poslednjih deset minuta. Dva kada se meč lomio i kada su Česi pretili da bi mogli da se vrate i, možda, stignu i do boda. Lansirao je dve strele Garsija na dva minuta do kraja, a zatim je pobedu pegatirao Fernandez. Kod Čeha je listu strelaca predvodio Hrstka sa šest golova, koji je zajedno sa Babakom bio najveća pretnja po branioca titule.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA E

Četvrtak

Španija - Češka 28:26

20.30: (1,03) Švedska (20,0) BiH (16,0)


GRUPA F

Četvrtak

Rusija - Litvanija 29:27

20.30: (1,03) Norveška (20,0) Slovačka (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rukometna reprezentacija RusijeRukometna reprezentacija ŠpanijeEvropsko prvenstvo u rukometuEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara