Danijele Santareli (©AFP)
Danijele Santareli (©AFP)

Turci prave problem srpskom Savezu: Nepristojna ponuda Santareliju i poturanja o Gvidetiju u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 15:39

A, on ima ponude i iz Italije i Holandije

Osvojio je prvo titulu prvaka sveta sa ženskom reprezentacijom Srbije, pa se potvrdio kao planetarni vladar i na klupskom nivou trijumfom na klupi Koneljana. Međutim, umesto da u Odbojkaškom savezu Srbije slave zbog uspeha selektora prinuđeni su na borbu sa Turcima zbog nepristojne ponude Danijeleu Santareliju.

Turski Savez je, naime, krenuo u opasnu ofanzivu na selektora Srbije, pošto se nedavno rastao sa Đovanijem Gvidetijem, jednim od najvećih trenerskih imena u ženskoj odbojci. A kako je većina vrhunskih selektora – i saveza – ugovore potpisivala do kraja olimpijskog ciklusa, odnosno do 2024. godine, na tržištu nema tako kvalitetnih rešenja.

Izabrane vesti

Odbojkaški savez Turske zato je krenuo po Santarelija i pred njega izašao sa već pomenutom nepristojnom ponudom. Prema informacijama tamošnjih medija reč je o ugovoru koji bi italijanskom stručnjaku godišnje donosio 200.000 evra, ogromna je to suma u svetu odbojke. Pride, sporazum bi bio potpisan do 2024. sa opcijom da se produži do 2028.

Srpski Savez naravno nije za rastanak sa selektorom koji nam je doneo titulu prvaka sveta i koji takođe ima ugovor do 2024. Dakle, na još dve godine. Adut OSS je i taj što je srpska reprezentacija ipak mnogo kvalitetnija od turske pa su sa njom značajno veće šanse da se dođe do medalje u Parizu, ali pomenute pare Santareli ne bi mogao da dobije verovatno nigde drugde.

Turci upinju svom silom, pa su sada pokrenuli i priču da je OSS već krenuo u potragu za Santarelijevim naslednikom i da je pikirao baš Gvidetija. Međutim, kako saznajemo, ta priča nije baš tačna, jer Savez ne želi da menja selektora i dok ne sedne sa Santarelijem neće kretati ni u kakve pregovore. A i kada bi selektor rešio da ode, pitanje je koliko bi realan bio Gvidetijev dolazak u Beograd, jer se za njegove usluge interesuju i mnogo bogatiji savezi od našeg, pre svega italijanski i holandski.

Kako bilo, sve bi trebalo da bude jasnije u narednih nekoliko dana, posle razgovora vrhuške OSS i Santarelija.



tagovi

danijele santareliOSSženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara