Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Užasne vesti iz Berlina: Teška povreda Nikole Zečevića

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 20:10

Mladi rukometaš završio Svetsko prvenstvo, ali ono što je gore - čeka ga višemesečna pauza. Prve prognoze govore da je u pitanju kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta kolena

Velika pobeda mladih srpskih rukometaša nad Farskim Ostrvima u četvrtfinalu Svetskog prvenstva zasenila je teška povreda Nikole Zečevića. Jedan od najtalentovanijih rukometaša Srbije završio je šampionat.

I ne samo to, čeka ga višemesečna pauza. Iz RSS-a su saopštili da je kapiten Partizana, posle urađene magnetne rezonance kolena, najverovatnije pokidao prednji ukršteni ligament. Jedna od najtežih povreda za svakog sportista koja zahteva bar devet, deset meseci oporavka.

Izabrane vesti

Prelimininarni zaključak je da je u pitanju prednji ukršteni ligament kolena. Kada se bude vratio u Beograd ponoviće se magnetna rezonanca, pa će se znati koliko će da odsustvuje. Za njega je svakako šampionat završen“, saopštili su u RSS-u.

Biće to veliki hendikep za Orliće. Zečević je uz Miloša Kosa, Mateju Dodića, Boško Stanisavljevića i Luku Rogana bio perjanica naše selekcije na ovom šampionatu. Zamenio je na mestu organizatora igre Stefana Dodića, najboljeg juniora Evrope, koji zbog povrede nije mogao da pomogne saigračima.

Kapiten Partizana je posle gola u 12. minutu pao i sa boljnom grimasom na licu iznet s terena. Već se tada videlo da je u pitanju teška povreda.

Zečević je propustio juniorsko Evropsko prvenstvo u Portugaliji zbog povrede, ove godine je debitovao i za najbolju selekciju kod Tonija Đerone u Bergenu protiv Norveške u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta. Osim reprezentacije, ovo je žestok udarac i za njegov klub, Partizan. Talentovani srednji bek je dve godine uzdanica crno-belih, neko na kome se gradila budućnost tima iz Humske. Ako se prvobitne prognoze ispostave kao tačne, Zečević bi mogao na teren tek pred kraj naredne sezone.



tagovi

RK PartizanNikola Zečevićmuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko rukometno prvenstvo za juniore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara