(©MN Press)
(©MN Press)

Vero Volej Milano doveo srpskog libera: Teodora Pušić i zvanično u Italiji!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 15:45

"Jedva čekam da vidim šta nam ova sezona donosi", rekla je reprezentativka naše zemlje

Novi libero Vero Volej Milana je Teodora Pušić! Pisali su Italijani da će doći do ovog transfera, a sada je saradnja i ozvaničena. Srpkinja je napravila veliki korak napred u klupskoj karijeri, jer je do sada u inostranstvu igrala samo u Nemačkoj i Rumuniji.

Zna se da je svim odbojkašicama i odbojkašima san da dođu jednog dana do Italije, a Teodora je želju uspela da ostvari sa 30 godine.

Izabrane vesti

Prošle godine na SP proglašena je za najboljeg libera sveta, posle toga je odigrana sezonu u Rapidu, a na početku tekuće takmičarske godine bila je bez angažmana. Sve do danas...

"Zaista sam srećna što sam stigla u Milano i italijansko prvenstvo. Italija je nacija bogate istorije u odbojci, sa skroz popunjenim dvoranama. Dolazim iz Srbije, znam da su očekivanja uvek velika, posebno u ovakvom timu koji ima neke od najboljih italijanskih i stranih odbojkašica. Očekujem da dođemo do finala na svakom takmičenju na koje budemo učestvovali. Ovo će mi biti prvi put u Italiji, ali poznajem većinu tima i Nika Dalderop je već bila moja saigračica u prošlosti. Volim Italiju i jedva čekam da vidim šta nam donosi ova sezona", rekla je Teodora Pušić za zvanični sajt kluba.

Vero Volej Milano je vicešampion Italije, klub koji i ove sezone ima velike ambicije u svim takmičenjima. U sastavu su velike zvezde poput Paole Egonu, Nike Dalderop, Mirjam Sile... Na poziciji libera Pušićeva će za konkurenciju imati Brendu Kastiljo, koja je nedavno stigla u klub.

"Veoma smo srećni što smo zaključili ovaj ugovor sa Teodorom. Verujem da je ona jedan najkvalitetnijih i najiskusnijih libera na tržištu i da će nam omogućiti da napravimo skok u kvalitetu. Ona je veoma odlučna i jedva čeka da stigne, što nas čini srećnim i zbog njenog karaktera i zbog interesovanja da nas izabere", rekao je sportski direktor Vero Volej Milana Klaudio Bonati.

Teodora je do sada u karijeri igrala za Crvenu zvezdu, Vizuru, Štutgart, Temišvar, Targovište, Drezden... Sa reprezentacijom ima pet osvojenih medalja na najvećim takmičenjima.


tagovi

Teodora PušićŽOK Vero Volej Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara