Foto: OK Vojvodina
Foto: OK Vojvodina

Vojvodina počinje pripreme za novu sezonu sa prilično izmenjenim timom

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 23:08

Novosadski odbojkaši se okupili, veliki broj omladinaca priključen seniorima

Tradicionalnim okupljanjem igrača, članova stručnog štaba i menadžmenta OK Vojvodina je počela pripreme za novu sezonu. U klupskim prostorijama prvotimce su pozdravili generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Đorđe Đurić, predsednik Upravnog odbora Vladimir Vukojević, član Upravnog odbora Radovan Kovačević, šef stručnog štaba Marko Narančić i njegovi saradnici.

Kao što je i najavljivano Vojvodina će u takmičarsku sezonu 2023/2024 ući sa prilično izmenjenim timom, za koji u taboru crveno-belih veruju, da će vrlo brzo pokazati izuzetan potencijal i pehare vratiti u vitrine. Veliki broj omladinaca priključen je prvom timu. Kadeti i junioru su u prošloj sezoni dominatno postali šampioni (kadeti odbranili titulu), a u odnosu na prethodnu sezonu, ostali su Andrej Rudić (1999, srednji bloker), Lazar Bajandić (1999, primač), Žarko Ubiparip (1999, primač), Stefan Negić (2000, libero), Uroš Mišković (2002, libero) i Matija Milanović (tehničar).

Izabrane vesti

Novajlije su: Branko Kopitić (2003, korektor), Luka Stanković (2005, korektor), Danilo Elezović i Jovan Perović (2003, primači), Igor Lagundžin (2002, primač), Stefan Kokeza (2004, srednji bloker), Vlado Šaranović (2002, srednji bloker), Filip Savovski (2002, srednji bloker), Stefan Dakić (2006, srednji bloker), Strahinja Đogić (2004, libero).

Krajem juna ugovor je potpisao iskusni tehničar i povratnik u redove Vojvodine Žarko Kisić (1986), dok je Stefan Dakić prvi polaznik Akademije odbojke Vojvodina koji je priključen prvom timu. Na prozivci nisu bili Matija Milanović i Dakić jer su trenutno na Svetskom prvenstvu sa kadetskom reprezentacijom, kao i Filip Savovski, koji je sa makedonskom selekcijom.

"Drago mi je što ćemo mi mlađi konačno dobiti šansu da se pokažemo u pravom svetlu. Mislim da u situaciji kada nema pritiska naš adut može biti motivanost. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, zaista smo željni igre i dokazivanja. A gde je Vojvodina tu su i trofeji", poručio je srednji bloker Andrej Rudić.

Kada je stručni štab u pitanju, poznato je da je da će ga predvoditi Marko Narančić dok će njegov pomoćnik biti Siniša Gavrančić. Kondicioni trener ostaje Aleksandar Jovančević, a pomagaće mu Isidora Vasiljević. O zdravlju i oporavku i dalje će brinuti doktor Stanko Čović i fizioterapeut Nikola Milićević. Statističar ostaje Đorđe Pejić.

"Na spisku imamo 18 igrača. Odlučili smo da se oslonimo na naše snage, jedini iskusniji je Žarko Kisić i od njega očekujemo da doprinese sazrevanju mladih prvotimaca. Naravno, Vojvodina uvek ima najviše ambicije, bez obzira na to što je tim izuzetno mlad. Radićemo, podizati lestvicu i boriti se za trofeje. Tokom priprema ćemo većim delom raditi u Novom Sadu, a što se turnira tiče za sada su sigurni turnir u Rumuniji i naš Memorijal velikana", zaključio je šef stručnog štaba Marko Narančić.



tagovi

OK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara