Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Voša hita ka devetoj kruni u nizu, Milenković i Nikolić srušili Pančevce

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 00:13

Plej-of rukometne Superlige Srbije: Novosađani dobili Dinamo u gostima sa 28:23 i ostali jedini sa maksimalnim učinkom. Partizan sa novim trenerom dobio Dubočicu u Leskovcu sa 31:30

Prošle sezone su rukometaši Vojvodine stigli do osme uzastopne titule u Srbiji sa svih 14 pobeda u plej-ofu, a nešto slično im se smeši i ove. Šest utakmcia – šest trijumfa za izabranike Borisa Rojevića u odlučujućoj fazi elitne lige Srbije.

U jednom od najtežih gostovanja, pali su Pančevci treći put ove sezone, a drugi put u gradu u Banatu. Lale su dobile Dinamo sa 28:23 u šestom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Od prvog do poslednjeg minuta, Novosađani su imali kontrolu igre i rezultata. Domaćin nije uspeo nijednom da pripreti, da makar izjednači. Junak meč bilo je desno krilo Darko Milenković. On je postigao sedam golova iz isto toliko pokušaja.

Izabrane vesti

Odličnu formu potvrdio je i reprezentativac Srbije Jovica Nikolić sa šest pogodaka. Branko Tomić se četiri puta upisao u listu strelca, dok je ton igre davao nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nemanja Pribak sa tri gola. Kod domaćina, istakli su se Milan Golubović sa sedam i Marko Perović sa šest golova.

Turbulentno je bilo prošle nedelje u Partizanu. Nenad Maksić je podneo ostavku posle dva vezana poraza od kragujevačkog Radničkog, dok su crno-beli odlučili da raskinu saradnju i sa levim krilom Aleksom Maksićem i desnim bekom Nikolom Ivanovićem. Kormilo je preuzeo doskorašnji pomoćnih Dario Krželj. On je debitovao trijumfom u Leskovcu protiv Dubočice.

Domaćin je početkom drugog poluvremena imao ti gola viška (16:13), ali su crno-beli na krilima levorukih Uroša Kojadinovića i kapitena Nemanje Živkovića uspeli da preokrenu rezultat. Gol odluke, za prednost od 31:29, na 12 sekundi pre kraja, delo je levog beka Stefana Petrića.

Kojadinović je postigao 10 golova i z 11 pokušaja, dok je Nemanja Živković bio uspešan devet puta iz 10 šuteva, od toga sa linije sedam metara je imao maksimalnih 4/4. Odlični su bili i Stefan Petrić sa šest i Nikola Zečević sa četiri gola. Kod domaćina, blistao je sredji bek Andrija Atanasković sa 12 pogodaka, od toga tri iz sedmerca. Nikola Matović je postigao pet, a Lazar Anđelković četiri gola.

Ovim trijumfom, Partizan je ostao u konkurenciji za drugo mesto koje donosi plasman u SEHA ligu naredne sezone.

PLEJ-OF SUPERLIGE SRBIJE – 6. KOLO

Subota

Šamot – Metaloplastika 30:34 (15:19)

Nedelja

Dubočica – Partizan 30:31 (14:12)

Dinamo Pančevo – Vojvodina 23:28 (12:13)

Radnički K. – Rudar K. 32:26 (19:12)



tagovi

ARKUS ligaRK PartizanRK VojvodinaRK Radnički KragujevacMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara