Odbojkaši Zakse (©CEV)
Odbojkaši Zakse (©CEV)

Zaksa se pomerila sa ivice provalije, nastaviće put ka četvrtoj uzastopnoj tituli

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 23:00

Malo je nedostajalo da trostruki vezani prvak Evrope završi učešće u Ligi šampiona već u grupnoj fazi...

Preživeo je nekako aktuelni prvak Evrope ovo veče... Bila je Zaksa na ivici provalije, malo je nedostajalo da je dole gurne Roselar, ali proradili su šampionski geni kada je bilo najteže.

Uspeli su da dobiju večerašnji meč Poljaci i to tek posle pet setova - 3:2 (22:25, 19:25, 27:25, 25:16, 15:12). Dugo su strepeli, nisu mogli da se opuste sve dok nije pala poslednja lopta u taj-brejku. A onda je počelo veliko slavlje pred domaćim navijačima, koji i dalje mogu da veruju u četvrtu evropsku krunu za redom.

Izabrane vesti

Belgijski klub je na gostujućem terenu imao vođstvo 2:0, bio je pred velikom pobedom, ali nije se Zaksa bila. Nisu želeli Kačmarek i drugovi prerano da skinu zlatne krune sa glave.

Vukao ih je Bartoš Bednorz, koji je bio nezaustavljiv u poslednja tri seta. Videlo se koliko mu je stalo da njegov tim preokrene i ostane u najjačem evropskom takmičenju. Završio je meč sa 26 poena, imao je napad 39-23 (59 odsto), dva bloka i jedan as.

Na njegov račun idu najveće zasluge što Zaksa ide u plej-of Lige šampiona. Sa prve pozicije u četvrtfinale odlazi Zirat Bank, koji je u grupi imao savršen skor 6-0. Olimpijakos će sa trećeg mesta u CEV kup, a Roselar je večeras propustio svoje šanse, pa je eliminisan iz Evrope.

Sada je poznato da u četvrtfinale elitnog takmičenja idu Zirat, Trentino (Marko Podraščanin), Pjaćenca, Jastrežebski i Lube. Kroz plej-of će do završnice pokušati da dođu Zaksa, Tur, Halkbank (Slobodan Kovač), Prag i Berlin (najbolji trećeplasirani). U četvrtfinale CEV kupa će Olimpijakos, Rešovija, Luneburg i Mazeik.

Evropska putovanja su završili Roselar, ACH Volej, Benfika, Arkada i Češke Budejovice.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

GRUPA A

Zirat Bank - Olimpijakos 3:0

Zaksa - Roselar 3:2

GRUPA B

Tur - ACH Volej 3:0

Trentino - Rešovija 2:3

GRUPA C

Pjaćenca - Berlin 3:1

Belfika - Halkbank 2:3


GRUPA D

Jastrežebski - Luneburg 3:0

Češke Budejovice - Las Palmas 3:2

GRUPA E

Lube - Mazeik 3:0

Prag - Arkada Galati 3:0



tagovi

OK ZaksaHalkbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara