Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Zvezda sve može da dobije osim Partizana: Crno-belima i drugi derbi u sezoni

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.12.21. | 20:28

Crveno-beli oba poraza u ligi doživeli od večitog rivala

Sve može Crvena zvezda da pobedi u Superligi Srbije, samo je Partizan „streptomicin“ za nju! Drugi put ove sezone sudarili su se večiti rivali na odbojkaškom terenu i drugi put su slavili crno-beli.

Posebno je zanimljivo što je Zvezda kao lider prvenstva dobila sve ostale utakmice u ovih 12 odigranih kola, samo joj Partizan naneo dva poraza, iako je u oba meča, na papiru, imao ulogu autsajdera – 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:18). Isti rezultat je bio i u prvom okršaju u sezoni, kada su crveno-beli bili domaćini.

Izabrane vesti

Partizan se vratio na pobednički put, jer je u prošlom kolu izgubio posle velike drame derbi od Vojvodine (3:2), čime je bio prekinuo svoj niz uspeha. A, Zvezda je i pored ovog poraza i dalje suvereni lider na superligaškoj tabeli.

Briljantne partije prikazali su Nejtan Delgajdis u timu Partizana, koji je svom timu doneo 24 poena, dok je najefikasniji igrač meča bio Nikola Meljanac sa 28 poena za Crvenu zvezdu.

Iako bi se po rezultato sudilo da je Partizan glatko dobio derbi, u stvari su prva tri seta bila vrlo tvrda, neizvesna i mogla su da odu na obe strane.

U prvom je Crvena zvezda imala prednost sve do samog finiša. Kretala se do četiri poena prednosti (10:6, 12:8) u nekoliko navrata. Partizan se trudio da održi korak sa večitim rivalom, a do prvog izjednačenja je došao na 16:16 i to as servisom Nejića.

Takođe as je doneo crno-belima i prvo vođstvo, Delgajdis ga je pogodio za 19:18. Kanađanin je najzaslužniji što je Partizan uspeo da napravi razliku u finišu seta, sa dva vezana poena doneo je 22:19 domaćem timu. Zvezda se nije predala, izjednačila je na 23:23, međutim, naredna dva poena su Bjelica i Nejić doneli crno-belima, za vođstvo od 1:0 u setovima.

Prava rezultatska klackalica je vladala u drugom setu. Sve do samog finiša nijedan tim nije uspeo da dođe od vođstva ubedljivijeg od dva poena. U završnicu seta ušlo se sa 19:19, a onda su crno-beli ponovo dodali gas. Delgajdis i Marinović su poentirali za prednost Partizana 23:20, Meljanac je probao da vrati Zvezdu u igru, ali je tim Bojana Janića odoleo i poveo sa 2:0 u setovima. Parni valjak je spakovao makar bod u džep...

Treći set je u potpunosti prošao u znaku Crvene zvezde. Od početka do kraja crveno-beli su bili u prednosti, Partizan je uspeo samo dva puta da izjednači, ali nijednom i da povede. Sjajno je igrao Nikola Meljanac, koji u trećem delu meča probio granicu od 20 osvojenih poena za svoj tim.

Umesto još jačeg pritiska crveno-belih, u četvrtom setu Partizan se mnogo digao i uspeo da razbije igru rivalskog tima. Crno-beli su od vođstva 7:6 polako dizali razliku, koja je na 13:9 dobila već opipljivije obličje za ovako tesnu utakmicu. I sve do kraja je prednost ostala na strani Janićevog tima, Zvezda nije uspela ni da zapreti. Delgajdis i Marinović su dominirali terenom, a poslednji poen je osvojio Cvetković blokom.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA

/25:23, 25:22, 22:25, 25:18/

Dvorana: Master u Zemunu.

Sudije: Kovačević, Zelenović.

PARTIZAN: Mandić, Dopuđ, Marinović 17, Lekić 10, N. Petrović 6, Huzejrović, Nejić 14, Janković, Stašević, Mladenović, Cvetković 2, R. Petrović, Bjelica 7, Delgajdis 24.

CRVENA ZVEZDA: Milić 3, Jevtić, Stanković 3, Tadić 11, Daka 2, Nikolić, Arsenoski, Popović, Ristić 5, Meljanac 28, Milenković, Andonović 4, Ilić.



tagovi

OK Crvena ZvezdaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara