""
""

Srpski Titan napada Himalaje, da li će pasti još jedan rekord?

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.16. | 14:13

Na trci u Indiji učestvuju samo oni koje organizator lično pozove, tako da je našem Jovici pripala velika čast

Jovica Spajić, državni reprezentativac u ultramaratonu i ekstremnim trkama izdržljivosti, učestvovaće u trci "LA-ULTRA" koja se održava od 11. do 14. avgusta na indijskim Himalajima. Staza je dugačka 333 kilometra. 

Izabrane vesti

Velika čast pripala je Jovici. Ne zovu na ovu trku bilo koga. Učestvuju samo oni koje organizator lično pozove. Ovu tešku trku završilo je dosad samo 17 trkača. Zaključak - naš ultramaratonac je u samom trkačkom kremu.

Na atinskom Svetskom ultramaraton kupu u martu osvojio je zlatnu medalju. Na stazi dugačkoj 702 kilometara trkalo se 60 najboljih, a samo je 12 izdržalo do kraja. Prošle godine je učestvovao na najpopularnijoj međunarodnoj ultramaratonskoj trci "Bedvoter 135" u Kaliforniji (217 km). Osvojio je osmo mesto u konkurenciji 100 takmičara, dok je u svom uzrastu završio na drugom mestu. Poneo je epitet najbolje plasiranog učesnika iz Evrope. Trkao se i na "Ultra Milan - San Remu" (283 km) i "Stazama Titana" (330 km)  2014. godine. Na prvoj je završio u top deset u generalnom plasmanu, a na vodećem mestu u svojoj kategoriji, iako je bio najmlađi učesnik. Trčao je 41 sat i 13 minuta. Na drugoj od 330 kilometara uspeo je da završi trku. Bio je to težak izazov. Jovica je nalazio podršku u prijateljima Daliboru Daničiću, Aleksandru Đakoviću i Nikoli Kujundžiću. Učestvovali su i Franko Kole, Nik Holon, Oskar Perez Lopez, Lionel Trivel, Kristof le So, Džo Grant, Frančeska Kanepa. Sama trkačka elita.

Iste godine osvojio je šest medalja i postavio dva državna rekorda. Na Paliću je za jedan dan pretrčao stazu od 223 kilometara, a na trci "Ikarus Florida Ultra Fest" za šest dana 682, 3 kilometara. Tu je zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu, a prvo u svom uzrastu. Ovaj rekord oboren je trkom u Atini.

U novembru 2012. godine na trci u Sahari bio je jedini predstavnik sa Balkana. Završio je na 17. mestu od 250 takmičara.

Jovica, kojeg sponzoriše kompanija MOZZART, snalazi se i u borilačkim vodama. Ima crni pojas u džiju-džicuu i džudou. Takođe, voli penjanje, skakanje iz padobrana, skijanje i preživljanje u ekstremnim uslovima. Pripadnik je Specijalne antiterorističke jedinice  MUP-a. Radi i kao fitnes instruktor. Da njegove reči imaju pokriće pokazuje osnivanje trkačkog društva "Ultra Trkač Srbija".
"Moj cilj je da se 'probudim' i motivišem ljude svojim rezultatima da počnu da žive na pravi način, da shvate da uvek mogu da prevaziđu prepreke, da nauče da pobede sami sebe, da budu uporni, posvećeni i duboko veruju, bilo da je u pitanju ultramaraton ili neka druga životna sfera. Spreman sam da napredujem i učinim još više jer sam odgovoran i cenim podršku ljudi. Nadam se da ljudi prepoznaju poruku koju šaljem. Svako jutro ustajem u 4.15 ujutru, odradim svoje vežbice, popijem mlaku vodu i pojedem kašičicu domaćeg šumskog meda, to je neki moj nazoviritual, tako mi dan započne. Svežiji sam, vispreniji..." , znao je da kaže Jovica.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da Srpskom Titanu poželimo mnogo sreće, iako je mnogo učinio samim pozivom na učešće na himalajskoj trci.

(FOTO: Ultra Trkač Facebook) 


tagovi

Stazama titanaSrbijaMozzartJovica Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara