Anja Lukić (© MN Press)
Anja Lukić (© MN Press)

Aduti Srbije na EP u Minhenu: Asmir bi medalju, a Anja u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 14:37

Visokom plasmanu se nada i Elzan Bibić

Pre samo nekoliko sedmica okončano je Prvenstvo sveta u Judžinu, sledi Prvenstvo Evrope u Minhenu. U Oregonu je Srbiju predstavljalo troje takmičara, ali će ih na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj (od 15. do 21. avgusta) znatno više. Čak 14.

Samim tim i više prilika za medalje.

Izabrane vesti

Što se tiče tehničkih disciplina, Ivana Vuleta i Milica Gardašević će se takmičiti u disciplini skok udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić u skoku uvis, Adriana Vilagoš u bacanje koplja, Lazar Anić i Strahinja Jovančević u skoku udalj, te Dragana Tomašević bacanje diska, dok će se u trkačkim nadmetati Boško Kijanović (400 m), Elzan Bibić (5.000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Prvi put ću se takmičiti sa najboljima u Evropi na ovako velikoj sceni. Ovo je moja prva godina kako sam ušao u seniorsku konkurenciju. Spremao sam se na Pešterskoj visoravni Karajukica Bunari gde sam obavio visinske pripreme, a specificne treninge sam radio u Novom Pazaru na atletskom stadionu. Odradio sam dobru bazu i treninge za ovo takmičenje. Konkurencija je jaka, tu su osvajači medalja ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Daću sve od sebe i boriti se za visok plasman”, rekao je Bibić koji je izborio normu i za trku na 1.500 metara, ali se odlučio za dužu deonicu, gde je u 2022. na 23. mestu na rang listama od ukupno 25 atletičara (13:24,42).

Što se tiče bacanja kugle, osim Asmira Kolašinca, pokušaće da nas obraduje i Armin Sinančević. Prema tablicama, ima treći najbolji rezultat Evropi, ove godine bacio je 21,86 m. Ž

Gajim velika očekivanja za EP u Minhenu. Trudim se da se što bolje pripremim. Ovo prvenstvo će biti jedno od jačih u poslednje vreme. Tamo ću se naći sa velikim brojem dobrih takmičara. Daću sve od sebe i nadam se da ću i tamo biti jedan od najboljih po plasmanu“, istakao je Armin.

Od 36 atletičarki koje će se takmčiti u trcoi na 100 metara, Anja Lukić ima 26. startno vreme (13,26)

Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo na otvorenom i drago mi je da sam uspela da se kvalifikujem preko bodovnog sistema. Sve ciljeve za ovu sezonu smo ispunili, ostao je još taj jedan, da se plasiram u polufinale prvenstva Evrope”, rekla je Lukićeva.

 


tagovi

atletikaevropsko prvenstvo u atleticiArmin SinančevićElzan BibićAnja Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara