Odbojkašice Srbije (©OSS)
Odbojkašice Srbije (©OSS)

Aleksandra Jegdić: Bile smo spremne i obazrive, dobar uvod za duel sa Kanadom

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 13:21

Selektor Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije zadovoljni posle druge zabeležene pobede na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Šest odigranih setova - šest osvojenih. Odradile su odbojkašice Srbije uspešno prvi deo posla u Kini na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Pobedile su Meksiko i Ukrajinu, sutra imaju slobodan dan, pa ih onda čekaju komplikovaniji izazovi. Prvo Kanada, pa Češka, Dominikanska Republika, Holandija i na kraju domaćin Kina.

Izabrane vesti

Za sada sve ide po planu Đovanija Gvidetija i stručnog štaba, tako da u srpskom taboru ima razloga za zadovoljstvo.

"Imamo dve pobede na startu kvalifikacionog turnira. Znamo vrlo dobro da su mečevi pred nama sve teži kako vreme bude odmicalo. Nijedan protivnik nije za potcenjivanje, ali ove lakše utakmice na početku daju nam mogućnost da igramo sve, da cela ekipa učestvuje i da podižemo našu igru kako bi kad bude najbitnije sve bilo kako treba", rekla je posle pobede protiv Ukrajine Mina Popović.

Danas je mesto u postavi ponovo zauzela Aleksandra Jegdić, koja se u završnici EP borila sa virusom - pa nije mogla da pokaže sve ono što je krasilo u grupnoj fazi. Čini se da je sada ponovo u veoma dobrom ritmu... Bila je protiv Ukrajine veoma sigurna u odbrani i na prijemu servisa, pa je Slađana Mirković mogla da bira koga će da uposli u napadu.

"Imali smo utakmicu sa Ukrajinom i u grupi na EP. Znali smo da igraju dobru odbojku, ušle smo spremno i obazrivo. Od starta smo nametnule naš stil igre i držale smo to do kraja. Mislim da smo odigrale veoma lep meč, koji je dobar uvod za prvu jaču utakmicu koja nas čeka za dva dana protiv Kanade", naglasila je Aleksandra Jegdić.

Utiske posle trijumfa izneo je za Odbojkaški savez Srbije i selektor Đovani Gvideti.

"Ja sam srećan zbog prva dva dana - skoro sve igračice su igrale. Sve su u dobroj formi, prvi meč je bio dobar, a drugi takođe vrlo dobar danas. Tim je bio veoma fokusiran, blok i odbrana su dobro funkcionisali... Bila je potpuno drugačija postava u odnosu na prvu utakmicu, dobio sam dobru reakciju. Sledeći duel je veoma važan, Kanada je jak protivnik. Igraju veoma dobro, mi smo izgubili od njih u Ligi nacija, a ne volimo da gubimo od istog tima dva puta".

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Nedelja

GRUPA A

Holandija - Češka 3:0

Dominikanska Republika - Kanada 3:2

Srbija - Ukrajina 3:0

13.30: Kina - Meksiko



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Đovani GvidetiMina PopovićAleksandra Jegdić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara