Odbojkašice Srbije  (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Ana Bjelica: Nemačka izgubila sa 2:3, Italija takođe - sve ide u našu korist

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 13:39

"Nadam se da će nam se sreća okrenuti, kad već nije tokom prva dva vikenda Lige nacija", rekla je odbojkašica Srbije

Odbojkašice Srbije se pripremaju za naredne utakmice, a usput osluškuju ostale rezultate i gledaju direktne rivale za plasman na završni turnir Lige nacija.

Naredni rival Gvidetijevih izabranica je Nemačka u petak od 8.30 časova. Posle toga sledi duel sa Dominikanskom Republikom i za kraj obračun sa Bugarskom.

Izabrane vesti

Naše devojke su trenutno na 11. mestu sa skorom 4-5. Na Fajnal ejt ide Amerika kao domaćin i sedam ostalih najboljih reprezentacija.

"Nemačka igra dobru odbojku - disciplinovane su, imaju dobar pijem i servis... Ako budemo koncentrisane i na visini zadatka mislim da neće biti većih problema. One svake godine igraju dobru odbojku, do samog kraja se ne predaju", rekla je Ana Bjelica na današnjem treningu za sajt OSS. "Sigurno da smo motivisane, jer bi to bio korak ka Fajnal ejtu. One su izgubile od Poljske sa 2:3, Italija takođe. Sve ide u našu korist, nadam se da će nam se sreća okrenuti, ako već nije tokom prva dva vikenda. I da ćemo ostvariti neki naš prvobitan cilj, a to je odlazak na Fajnal ejt".

Bojana Milenković je takođe iznela utiske posle trijumfa protiv Kine i pred tri odlučujuća meča.

"Drago mi je što smo ovaj vikend otvorile pobedom, veoma važnom. Definitivno u naredne tri utakmice nas čekaju dobri rivali. Nemačka dobro igra, ali treba se fokusirati i dati maksimum. Mislim da ćemo opravdati očekivanja, treba samo da igramo najbolje što možemo", naglasila je Milenkovićeva.

O selekciji Nemačke je pričao i asistent u stručnom štabu Srbije Nikola Milosavljević.

"Njihovi primači su veoma dobri, igraju sa tri primača u rotaciji. Oni se smenjuju, veoma dobri su napadači, a na prijemu su nešto tanji. Probaćemo preko servisa da napadnemo ekipu Nemačke. Naša šansa je da dobro serviramo, a onda da postavimo dobar blok i odbranu, pa da nastavimo u istom ritmu kao što smo igrali protiv Kine", podvukao je Milosavljević.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeAna BjelicaBojana Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara