Marijana Boričić sa igračicama (©MN Press)
Marijana Boričić sa igračicama (©MN Press)

Analiza Marijane Boričić: Tržište manje nego tokom korone, nije lako mladom klubu

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 11:41

"Kada saberem sve što je bilo - ovaj rezultat je realan", poručila je trener odbojkašica Uba

U ligaškom delu Ub je bio petoplasiran, a posle toga je eliminsan u četvrtfinalu plej-ofa. U Kupu Srbije zaustavljen je u polufinalu. U CEV kupu izazivača bolji od njega u osmini finala bio je Voluntari. U Suprekupu je poražen u borbi za trofej od Jedinstva. To su ukratko ostvareni rezultati ekipe Marijane Boričić u ovoj sezoni.

Ona je sinoć i zvanično završena, jer su Ubljanke izgubile majstoricu četvrtfinala plej-ofa od Crvene zvezde. Posle duela Marijana je detaljno proanalizirala sve što je u prethodnih osam, devet meseci prošla sa timom.

Izabrane vesti

Krenula je od poslednje utakmice...

"U prva dva seta bilo je neke odbojke i igre. Čak i u prvom setu gde mi nismo prikazali ništa specijalno, bili smo u više navrata u egelu i pristizali smo sve vreme", rekla je trener Uba Marijana Boričić. "Videlo se da možemo da igramo. To smo potvrdili u drugom setu. Ne mogu da kažem kada pogledamo rezultat 25:10 i 25:15 u trećem i četvrtom, da je naša igra bila katastrofalna. Devojke su se borile zaista. Padale su na svaku loptu, pokušavale su da budu agresivne. Ali ekipa Crvene zvezde je u tim momentima igrala neverovatnu odbranu. U bloku iako nisu imali mnogo direktnih poena, pravili su veliki broj pasiva, tako da su vrlo pokretljivo i požrtvovano tu odigrali. Mislim da nas je to uvelo u nervozu. Napravili smo posle toga mnogo grešaka. Kada pogledam statistiku - imali smo više servis grešaka, mnogo više grešaka u napadu i daleko više primljenih as servisa".

Ub je u ligaškom delu imao skor 13-9 na petom mestu, a Zvezda je bila četvrtoplasirana sa 16-6. Crveno-bele su na kraju opravdale ulogu blagog favorita.

"Sve ovo je pokazatelj da je tabela bila realna. Sigurno da su zasluženo prošli. Oni su imali šest poraza, a mi devet na kraju sezone. Moja ekipa je izuzetno mlada što se iskustva tiče. Na terenu smo imali četiri igrača koji su prvi put nosioci u karijeri. Ni Simona Petranović ni Anđelka Novosel nisu prethodnih sezona bile u postavi, takođe Matea Petrović i Nikola Zarić. Znamo da je Rada Perović imala dužu pauzu. Ona se jeste vratila u ritam, dobro trenira, ali svakako je potrebno neko vreme... Nadam se da će za njih ovo biti jedna dobra lekcija. Jedna utakmica u kojoj će one sazrevati, učiti i rasti iz ovoga. Negde su pokazale u drugom delu prvenstva da na njih može da se računa, da imaju određeni kvalitet. Ali, treba veoma mnogo da rade, da uče... Neka bude ovo samo jedan plej-of za nauk dalje".

S obzirom na prethodne sezone kada je Ub bio u igri za neki trofej, sada to nije bio slučaj... Ali, Marijana ne smatra da je to smak sveta.

"Iskreno, nije neuspeh. Uvek su bila velika očekivanja, sigurno da se publika sa Uba već opustila i navikla... Ali, mi smo u prethodnih pet sezona igrali devet finala - osvojili četiri trofeja. To je jedna cifra. Sa druge strane kad se pogleda da smo kompletno izmenili prvu postavu - tačnije igrače koje sam pomenula. Dva primača, dva srednja blokera... Imali smo tri izmene na poziciji dizača. Ogroman broj povreda - veći deo sezone nismo trenirali u pravom ritmu, nismo imali kontinuitet, imali smo veliki broj problema. Ja kada sve to saberem ovo je bilo realno. Tržište je daleko manje nego kada je bila korona, tada se veliki broj igrača vratio u Srbiju. Sa te strane nije lako - jednom mladom klubu kao što je Ub, koji nema toliku bazu kao neki drugi sa većom tradicijom - da popuni te redove. Mi smo radili najbolje što smo mogli. Nadam se da ćemo još bolji biti. U ovakvoj ligi gde je svake godine veliki broj izjednačenih ekipa ne treba gledati kao neuspeh, treba samo napredovati i naučiti nešto iz ovoga".

Sastav Uba za narednu takmičarsku godinu je trenutno nepoznanica...

"Naravno da se ne zna. Veoma je rano. Mi do ovog momenta nismo razmišljali, samo smo se bavili ovom sezonom", podvukla je Marijana Boričić.



tagovi

ŽOK UbMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara