Andrea Lekić (Starsport)
Andrea Lekić (Starsport)

Andrea Lekić od leta u dresu Ferencvaroša, ponovo zajedno sa Draganom Cvijić

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 14:47

Iskusna rukometašica će napustiti Krim i preseliti se u Mađarsku

Srpska rukometašica Andrea Lekić od leta će nositi dres mađarskog Ferencvaroša. U januaru je objavljeno da u isti klub dolazi Dragana Cvijić, tako da će se putevi srpskih igračica ponovo sresti.

Andrea je najavljena kao veliko pojačanje i sa njom će tim krenuti u napad na trofeje u takmičenjima na domaćoj i evropskoj sceni. U Mađarsku će stići po završetku sezone u slovenačkom Krimu.

Izabrane vesti

Slovenački i mađarski klubovi su se nedavno sreli osmini finala Lige šampiona i tada je pobedu odnela ekipa za koju trenutno Lekićeva igra.

"Veoma se radujem što ću se pridružiti zeleno-beloj porodici", rekla je Andrea Lekić za klupski sajt. "Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih rukometnih klubova u Evropi sa velikom armijom navijača. Biće sjajjno igrati ovde. Svi u klubu misle isto što i ja - želimo da pobedimo u svakom meču u domaćoj ligi i Ligi šampiona. Moj cilj je da sa klubom osvajam trofeje. Igrala sam mnogo puta protiv njih, skoro uvek pred punom dvoranom i u fantastičnom raspoloženju, tako da mogu da kažem da će mi biti zadovoljstvo da igram u takvom okruženju. Veoma sam motivisana".

U klubu se veoma raduju što im stiže jedna od najboljih rukometašica sveta.

"Andrea Lekić je nezaobilazna figura u međunarodnom rukometu, koja je dokazala klasu poslednjih godina i nažalost i u osmini finala Lige šampiona", teško je generalnom direktoru Ferencvaroša Đerđu Žoltu pao poraz od Krima. "Svi znaju njene kvalitete, a mi smo se tokom pregovora dodatno uverili koliko je motivisana i željna novih pobeda. Uveren sam da će nam doneti stabilnost i na terenu i van njega".


tagovi

Andrea LekićFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara