Barna (AFP)
Barna (AFP)

Andrej Barna u finalu Prvenstva sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 18:48

Državni rekorder će u četvrtak plivati za medalju, Crevar bez finala

Vaterpolisti nisu uspeli, ali imaće ko da se bori za medalju na Svetskom prvenstvu u Dohi. U pitanju je Andrej Barna, koji se u sredu veče plasirao u finale trke na 100 metara slobodnih stilom.

Barna je u polufinalu deonicu isplivao za 48 sekundi i pet stotiniki. Tako je popravio rezultat iz kvalifikacija, kad je štopericu zaustavio na 48,31 i već tad najavio da će mu za finale biti potreban rezultat bolji za dve do tri desetinke.

Izabrane vesti

Ovo znači da će se Andrej boriti za odličje, u finalu koje je na programu u četvrtak od 17.20.

Inače, Andrej Barna je najbrži Srbin u istoriji kad je reč o disciplini 100 metara slobodnim stilom, jer je u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju plivao 47,94 i tako oborio državni rekord, ali se nije plasirao u finale. Sad jeste na takmičenju gde je već bio akter jednog finala. U pitanju je štafeta 4 x 100, u kojoj je bio aktzer sa Velimirom Stjepanovićem, Nikolom Aćinom i Urošem Nikolićem. Tako je ostvario normu za Pariz u štefeti, dok je ranije u sprintu na 100 metara izvadio vizu za Igre u Francuskoj.

U konkurenciji dama, Anja Crevar je u disciplini 200 metara delfin bila deveta i za samo jedno mesto joj je izmakao plasman u finale. Crevar je plivala dva minuta, deset sekundi, 23 stotike i tako ostala iza Lane Pudar iz iz Bosne i Hercegovine (2:09,42).

Nina Stanisavljević je bila 25. u plasmanu trke 50 metara leđnim stilom. Plivala je tačno 29 sekundi.



tagovi

Andrej BarnaSP u plivanjuplivanjeostali sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara