Angelina Topić (Reuters)
Angelina Topić (Reuters)

Angelina Topić peta na svetu, Bibić izvisio za finale

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.03.24. | 21:57

Srpska tinejdžerka preskočila 192 centimetra, ali imala neuspešne pokušaje na 195 i 197, te ostala bez medalje u Glazgovu

Ne baš idealno veče za srpske atletičare i atletičarke na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Angelina Topić nije uspela da se domogne medalje u skoku u vis, ali daleko od toga da je devojka koja još uvek ima status tinejdžerke razočarala u Škotskoj. Nacionalna rekorderka nije uspela da preskoči željenih 197 centimetara i na kraju je završila kao petoplasirana što je priličan uspeh.

Topićeva iz prvog pokušaja lako preskočila 1.84, zatim napala 1.88 i u prvom pokušaju oborila letvicu, ali već iz popravnog savladala pomenutu visinu. Potom je išla na 192 centimetra, preskočila tu visinu iz trećeg pokušaja i ustremila se 1,95. Kao je prvi put zakazala, odmah je podigla letvicu na 197 centimetara kako bi pojurila medalju, ali osvajačica bronze sa Evropskog prvenstva iz 2022. nije uspela da prenebregne tu prepreku.

Izabrane vesti

Istovremeno, Elzan Bibić se nije plasirao u finale na 1500 metara jer jer polufinalnu trku završio kao četvrti sa vremenom 03:39.98. Ipak, Bibić je sa ovom vremenom ostvario najbolji lični rezultat u tekućoj sezoni.

Bio je Elzan i prvi u jednom momentu trke, ali nije uspeo da isprati silovit ritam Vinsenta Kebeta Ketera iz Kenije, kao ni Amerikanca Hobsa Keslera i Britanca Đordija Bimiša. Njih trojica završili su na prve tri pozicije.


tagovi

atletikaElzan BibićAngelina Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara