Andrea Gardini (©CEV)
Andrea Gardini (©CEV)

Atanasijević dobio novog trenera: Gardini preuzeo Belhatov

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 16:51

Nekada jedan od najuspešnijih italijanskih odbojkaša do kraja sezone će voditi poljski tim

Italijan Andrea Gardini novi je trener poljskog Belhatova. Nekada jedan od najuspešnijih italijanskih odbojkaša, do kraja sezone vodiće tim za koji igraju srpski igrači Aleksandar Atanasijević i Mihajlo Mitić. Na mestu šefa stručnog štaba zamenio je Džoela Banksa.

Gardini ima iskustva kad je u pitanju rad u Poljskoj pošto je već vodio Zaksu, Jastrežebski i Indikpol iz Olština, a bio je i pomoćnik u reprezentaciji te zemlje.

Izabrane vesti

Dok je igrao bio je veoma uspešan, ima 418 utakmica za nacionalni tim, dve olimpijske medalje - srebro u Atlanti 1996. i bronzu u Sidneju 2000. Osvojio je tri svetska i četiri evropska zlata.

"Velika je čast što sam stigao u klub sa tako jedinstvenom istorijom kao što je SKRA Belhatov. Igrao je na Fajnal-foru Lige šampiona, više puta osvajao prvenstvo Poljske i Kup. Rad u Belhatovu za mene predstavlja veliku radost, priliku i izazov", rekao je Gardini za zvanični klupski sajt.

Predsednik SKRA Konrad Pjehocki je rekao da je morala da se desi neka reakcija.

"Nalazimo se u trenutku kada je timu potreban novi, sveži impuls za rad. Verujemo da je trener Gardini u stanju da to pruži. Ostalo je još osam mečeva do kraja ligaškog dela, u igri su 24 boda, tako da može još mnogo toga da se promeni na tabeli. Borićemo se do poslednjeg meča za najbolji rezultat na kraju sezone", naglasio je Pjehocki.

Na sajtu su istakli i da će Radoslav Kolanek biti pomoćnik trenera Gardinija u stručnom štabu.

Belhatov je trenutno u domaćem prvenstvu na 11. poziciji sa osam pobeda i čak 14 poraza. Na poslednjoj utakmici sa starim trenerom izgubili su 3:0 od tima koji je 12. u ligi - Barkoma.


tagovi

BelhatovAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara