Ana Bjelica i Vladimir Banković (©MN Press)
Ana Bjelica i Vladimir Banković (©MN Press)

Banković: Ponovo promena vremenske zone, sad smo na plus sedam, to je stres samo po sebi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 16:12

Odbojkašice u nedelju stigle u Suvon, a u sredu ih čeka prva utakmica na trećem turniru Lige nacija

Put oko sveta - tako su odbojkašice slikovito opisale ovogodišnje takmičenje u Ligi nacija. Prvi turnir su igrale u Antaliji, pa su se vratile za Beograd. Onda su posle nekoliko dana bile u Braziliji, pa ponovo u Srbiji, da bi se u subotu otisnule put Koreje. Tačnije Suvona...

Tamo će juriti četiri pobede - protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. Ukoliko uspeju da izbore plasman na završni turnir putovaće u Arlington.

Izabrane vesti

Koliko je sve to naporno pokušao je da pojasni kondicioni trener Vladimir Banković.

"Promenili smo vremensku zonu kad smo putovali za Braziliju. Sad je ovo druga zona, sad smo na plus sedam, što samo po sebi predstavlja dodatni stres. Njega pokušavamo da rešimo na one načine na koje možemo... Treba da oporavimo devojke što više, da im damo vremena da se naviknu na novu vremensku zonu. Treba da pripremimo određeni intezitet i obim treninga, da bi nastavile da rade, a opet da budu adekvatno spremne za ono što nas čeka u nastavku takmičenja. One su dovoljno iskusne da znaju kako se pripremaju za sam trening, a šta treba da rade između treninga vezano za oporavak i ishranu", rekao je Banković.

Utiske iz Suvona je za sajt Odbojkaškog saveza Srbije podelila i libero Aleksandra Jegdić.

"Stigli smo sinoć u Koreju. Privikavamo se... Imali smo jutros prvi trening - radili smo malo sa loptom, malo teretanu", naglasila je Jegdićeva. "Radili smo u sali u kojoj će se igrati utakmice. Nismo još imale dovoljno vremena da se odmorimo, ali prilično smo dobro spavali. Malo je teško zbog privikavanja ponovo na promenu zone u odnosu na Brazil. Ali, polako, snaći ćemo se. Sutra imamo još jedan trening, tako da verujem da će biti još bolje. Očekuje nas četvrti vikend - četiri utakmice koje su veoma bitne. Četiri pobede bi trebalo da nas odvedu na završni turnir. Došle smo u jačem sastavu, sve devojke rade odlično. Kina će biti najjači protivnik - protiv nje igramo prvu utakmicu. Idemo meč po meč, borićemo se pa ćemo videti na kraju kako će biti".

I pored svih napora, optimistične prognoze ima i mlada Aleksandra Uzelac.

"Naravno da je teško da se navikne telo na toliku promenu. Svaki vikend na drugom kraju sveta. Imale smo već trening, čini mi se da će sve to biti super. Još su nam se pridružile Tijana i Maja, kao i Mina koja nije išla u Brazil. Sad smo u najjačem sastavu, verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sve četiri pobede kako smo i zamislile i plasirati se na završni turnir", zaključila je Aleksandra.



tagovi

Vladimir Bankovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeAleksandra UzelacAleksandra Jegdić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara