Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Barsa je opet moćna, Dinamo bez navijača protiv Vesprema, vreme je za buđenje Flenzburga

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 13:19

Rukometna Liga šampiona: Katalonci favoriti u Portu. Mađarski vicešampion odličan sa Momirom Ilićem na klupi

Zanimljiv start rukometne Lige šampiona. Već posle četiri utakmice nije bilo neporaženih timova. Barselona, šampion Evrope, nije više nedodirljiva. Trenutno su Vive Kjelce i Monpelje lideri grupa. Derbi današnjeg dana u okviru šestog kola Lige šampiona igra se u Portu. Zmajevima dolazi branilac krune Barselona (20.45).

Katalonci su imali dva poraza u veoma kratkom periodu, i to od Vesprema u Ligi šampiona i Magdeburga u finalu Super globa. Posle toga su rukometaši Barse vezali dva trjumfa. Prošle nedelje u dvorani Palau Blaugrana pobeđen je Pari Sen Žermen. Porto je ove sezone slabiji nego prošle sezone. Ima dve pobede i tri poraza. Vesprem je pre nekoliko nedelja lako pobedio Zmajeve na svom terenu. Barselona će sa Kjelceom i Vespremom da se bori za jedno od prva dva mesta koja vode direktno u četvrtfinale Lige šampiona. Protekle nedelje u prvenstvu Španije u tim Barse se vratio hvatski as Luka Cindrić. On je bio van terena mesec dana, ali je opet u pogonu.

Izabrane vesti

20.45: (6,75) Porto (12,0) Barselona (1,15)

Dinamo u Bukureštu je domaćin "srpskom" Vespremu za koji igraju Petar Nenadić i Vladimir Cupara, a sa klupe od letos bogati marđski klub predvodi Momir Ilić. Rumunski šampion je u seriji od četiri poraza, posle iznenađujućeg trijumfa protiv poljskog Vive Kjelcea. Španski trofejni stručnjak Ćavi Paskval preuzeo je letos tim iz Bukurešta, ali rumunski tim i dalje nije konkurentan najboljim klubovima Evrope.

Hendikep za domaći tim je da meč neće igrati pred navijačima. Zbog loše epidemiološke situacije u Rumuniji, Dinamo će Vesprem da dočeka bez navijača. Vesprem gura po planu. Radi se o jednom od kandidata za titulu. Aranđelovčanin je odličan na klupi mađarskog tima. Dobra vest za Vesprem je da je Danac Rasmus Lauge spreman posle godinu dana pauze zbog teške povrede kolena. Iskusni srednji bek je sve bolji i uz Nenadića i Egipćanina Omara Jahiju biće okosnica tima ove sezone.

18.45: (4,90) Dinamo Bukurešt (10,0) Vesprem (1,25)

Nemački Flenzburg je najveće razočaranje u eliti. Pose pet kola samo bod na kontu za tim sa Baltika. Pobeda protiv ukrajinskog Motora je imperativ za četu Majka Makule ako žele da se plasira u narednu rundu Lige šampiona. Šesto mesto je poslednje koje vodi u baraž za četvrtfinale.

20.45: (1,35) Flenzburg (8,50) Motor (4,00)

Elverum je prethodnih godina bio autsajder, ali ove sezone norveški prvak je sve iznenadio. Ima već pet bodova. Dobio je Seged u Mađarskoj. Beloruski Meškov Brest je jedini tim bez pobede, a duel sa Elverumom (18.45) je dobra prilika da upiše premijerni trijumf u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Sreda

Seged - Olbrog 31:28 (17:13)

Vardar - Kil 25:28 (13:10)

Zagreb - Monpelje 22:25 (13:12)

Četvrtak

18.45: (1,55) Meškov Brest (8,50) Elverum (2,95)

GRUPA B

Sreda

Kjelce - PSŽ 38:33 (19:14)

Četvrtak

18.45: (4,90) Dinamo Bukurešt (10,0) Vesprem (1,25)

20.45: (1,35) Flenzburg (8,50) Motor (4,00)

20.45: (6,75) Porto (12,0) Barselona (1,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VespremEHF Liga šampionaRK BarselonaRK Porto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara