(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Barseloneta bez Granadosa uzela meru Jugu i zakazala obračun sa Hanoverom

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 17:32

U razigravanju Elvis Fatović bolji od sina Lorena - 12:9

Vratio se trofej u Dubrovnik posle dve godine, Jug je u finalu šampionata Hrvatske nadigrao splitski Jadran, ali završetak sezone definitivno nije onakav kakvim su ga zamišljali. Umesto napada na peti trogfej Lige šampiona, vaterpolisti Juga će se na finalnom turniru u Beogradu boriti da ne zauzmu poslednje mesto. U drugom meču za razigravanje od petog do osmog mesta, Barseloneta je nadigrala Dubrovčane - 12:9 (4:2, 2:0, 3:4, 3:3).

Barseloneta je ispala iz trke za evropsku krunu, a Alvaro Granados je, verovatno, poslednji meč za španskog šampiona odigrao u četvrtfinalu protiv Pro Reka. Prvu utakmici razigravanja posmatrao je iz prvog reda tribina, malo je verovatno da će se skidati u drugoj i rizikovati da zadobije udarac. Promocija španskog reprezentativca u Novom Beogradu održaće se po završetku Fajnal-ejta Lige šampiona - odavno Evropom kruži informacija da je sve utanačeno - ali odsustvo najboljeg strelca elitog takmičenja četu Elvisa Fatovića nije sputalo i poremetilo. 

Izabrane vesti

Osvajač duple krune u Španiji je držao meč pod kontrolom, a izostanak Granadosa je otvorio prostor Albertu Munarizu da pokaže kako nije ništa slabiji šuter. Jednak tretman imali su Granados i Munariz u Barseloneti od kako su se prvi put zajedno našli u bazenu, oko njih je građena i igra španske reprezentacije, koja se digla na viši nivo kada su sazreli. Ali, ove sezone je povreda udaljila na duži vremenski period Alberta Munariza Eganu iz bazena i Alvaro Granados dobio je potpunu slobodu. Sada kada se Barseloneta sprema za život bez jednog od najboljiš šutera današnjice, sve će se vrteti oko Munariza

Provukao je Munariz dve lopte kroz blokove na startu utakmice, smestio ju je iza leđa Tonija Popadića i najavio da će španski predstavnik otići u borbu za peto mesto sa Hanoverom, i Dubrovčane poslati francuski Marselj. Letela je Barseloneta po bazenu u prvom poluvremenu, stekla je četiri gola prednosti i svela Jug na samo dva pogotka. Niti jedan nije bio delo hrvatskig igrača, oba su postigli Grci - Aleksandros Papanastasiju - iz kontre na asistenciju univerzalca Maka Žuvele - i Sitlijanos Argiropulos iz peterca. 

Opustila se Barseloneta, splasnula je agresivnost španskog tima u fazi odbrane, pa su Dubrovčani dobili koju sekundu viška. Bilo je to dovoljno da šampion Hrvatske kliza razliku i kao u četvrtfinalnom duelu sa Ferencvarošem vrati se. Marko Žuvela postao je prvi hrvatski igrač koji je zatresao mrežu, a Dubrovčane su izjednačenju probližili grčki gorostas Konstantinos Kakaris i Stilijanos Argiropulos. Upalio se alarm u Barseloneti, podigli su Španci broj obrtaja, vratili se na prvobitna podešavanja i serijom pogodaka sprečili Jug da zakuva u finišu.

BARSELONETA - JUG 12:9

/4:2, 2:0, 3:4, 3:3/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Dervio (Francuska), Ome (Nemačka)

BARSELONETA: Lopez, Famera, Munariz 2, De Toro 1, Larumbe 2, Paviljar 1, Fernandez, Asensio 1, Perone 1, Biel 2, Bustos 2, Agire.

JUG: Popadić, Vukojević, Fatović, Burđelez, Joković, Papanastasiju 2, Tomasović, Argiropulos 3, Kržić, Kakaris 3, Stahor, Žuvela 1, Jurišić.

F8 LIGE ŠAMPIONA - POLUFINALE:

Petak

18.30: (3.60) Breša (8.00) Novi Beograd (1.45)

20.30: (1.40) Pro Reko (8.00) Ferencvaroš (4.00)

***kvote su podložne promenama 

F8 LIGE ŠAMPIONA - RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA:

Petak

Hanover - Marselj 11:9

Barseloneta - Jug 12:9


tagovi

VK JugVK BarselonetaLiga šampiona u vaterpoluVjekoslav KobešćakMaro JokovićLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara