©
©

Beceki slavio u Le Manu i prišao Banjaji na bod

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.05.23. | 16:36

Italijan pobednik u trci koju je obeležilo nekoliko pehova i izletanja sa staze

Marko Beceki, vozač iz tima Muni VR46, trijumfovao je danas u trci za Veliku nagradu Francuske i tako stigao do drugog trijimfa u karijeri. Italijan je sa vremenom 41’37,9700 prvi prošao kroz cilj na stazi u Le Manu, a pored njega su se na pobedničkom poduijumu našli i vozači Dukatija Horhe Martin i Žoan Zarko.

U trci koju su obeležila brojna uzbuđenja, izletanja sa staze i udesi koji srećom nisu doneli posledice, Beceki je stigao do pobede kojom je prišao na bod lideru šampionata Frančesku Banjaji.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion ostao je sa 94 poena na prvoj poziciji, dok mu za vrat diše Beceki sa bodom manje, a treći je Bred Binder sa 81 bodom.

Jubilarnu, 1000. trku u istoriji Moto GP šampionata protkala su brojna uzbuđenja od kojih je prvo viđeno u šestom krugu kada su Maverik Vinjales i Frančesko Banjaja ulestvovali u incidentu usled kojeg su obojica izletela sa staze, dok trku nisu završili ni Luka Marini i Aleks Markez koji su doživeli peh nešto kasnije.

Među prvom desetoricom uz Becekija, Martina i Zarkoa bili su još Augusto Fernandez, Aleš Espargaro, Bred Binder, Fabio Kvartararo, Fabio Di Đanantonio, Takaki Nakagami i Franko Morbideli.

Naredna trka voziće se 11. juna u Muđelu, za veliku nagradu Italije.


tagovi

Moto GP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara