Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)
Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)

Bianka Buša i Đovani Gvideti prvi uskočili u polufinale Kupa Turske

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.02.24. | 20:15

Preostala tri četvrtfinala igraju se u sredu

Samo u prvom setu Vakifbank je morao nešto više da se pomuči, a u naredna dva je lako izašao na kraj sa Čukurovom i plasirao se u polufinale Kupa Turske - 3:0 (27:25, 25:14, 25:15).

Ekipa koju vodi sa klupe selektor Srbije Đovani Gvideti, a za koju igra reprezentativka Bianka Buša - prva je zakoračila među četiri najbolja tima u ovom domaćem takmičenju.

Izabrane vesti

Najraspoloženija za igru bila je Džordan Tompson, koja je zabeležila 15 poena (napad 28-14). Gabi Gimaraeš je učestvovala u pobedi sa 11, dok je Aleksandra Franti upisala deset (napad 17-8).

Buša je ulazila samo u trećem setu - jednom je servirala, dodala tri prijema i dobila jednu loptu u napadu, ali nije osvojila poen.

U poraženom taboru jedina dvocifrena bila je Samanta Fabris, koja je zabeležila 11 poena. Ceo meč na poziciji dizača je odigrala Nina Stojiljković - Francuskinja koja ima srpske korene.

Preostale tri utakmice četvrtfinala Kupa igraju se u sredu. Sastaju se Turkiš Erlajnz - Kuzejbor, Fenerbahče - Sarijer i Ezačibaši - Nilufer.

I u Srbiji će imati za koga da se navija pošto na teren izlaze Tijana Bošković, Jovana Stevanović i Bojana Drča.


tagovi

vakifbankKup Turske u odbojciĐovani GvidetiBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara