Bianka Buša (©MN Press)
Bianka Buša (©MN Press)

Bianka Buša pokazala da zaslužuje veću šansu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 13:41

Srpska reprezentativka bila najbolja u pobedi Vakifbanka u prvenstvu Turske

Napokon je Đovani Gvideti pustio Bianku Bušu da odigra celu utakmicu na mestu primača servisa. Vrlo skromnu minutažu Italijan u poslednje vreme daje srpskoj reprezentativki, koja je danas pokazala da zaslužuje veću šansu.

Jeste protivnik bio Ajdin, ekipa koja je 11. na tabeli, ali svakako da to ne umanjuje vrednost njene partije. Vakifbank je zabeležio pobedu posle četiri odigrana seta - 3:1 (30:28, 25:23, 23:25, 25:23) i tako malo popravio raspoloženje posle eliminacije iz Lige šampiona.

Izabrane vesti

Bianka Buša je bila najzapaženiji akter na terenu. Zabeležila je 23 poena - a učestvovala je u svim elementima igre. Imala je napad 39-18 (46 odsto), samo jednom je pogrešila i dva puta izblokirana.

Posebno dominatna bila je u prvom setu, u kom je osvojila devet poena, a Gabi, Ogbogu, Tompson i Čebečioglu po tri. Imala je jedan as, jedan blok i napad 11-7 (64 odsto). Set kao iz udžbenika...

Vakif je na celoj utakmici osvojio čak 16 poena iz bloka, a naša reprezentativka je bila najbolja sa četiri poena iz tog elementa. Najviše vremena od svih igračica je provela na servis liniji - pošto je početni udarac izvela 18 puta. Od toga je jedan bio i as.

Dodala je 26 prijema, napravila tri greške, a ostvarila 38 odsto pozitivnog, 23 odsto idealnog.

Bianku je najbolja pratila kapiten Gabi Gimaraeš sa 14 poena, Aleksija Karatašu i Čijaka Ogbogu su zabeležile po 11. Tokom jednog dela meča Buša je bila sasvim usamljena, pa je Gvideti morao sa klupe da uvodi i igračice koje je hteo da odmori. Pokazalo se još jednom da nema lakih pobeda za Vakif ove sezone.

Gvidetijeva četa sada ima skor 21-2 na trećoj poziciji prvenstva Turske.



tagovi

Bianka BušavakifbankĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara