""
""

Biće golova

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.17. | 16:38

Okršaj Pitsburga i Vašingtona uvek izaziva mnogo pažnje

Drugi put u sezoni Vašington i Pitsburg će da odmere snage, a i ovaj put Kepitalsi su domaćini. Prvi susret ova dva tima završeno je pobedom Pingvinsa, koji su u protekle dve godine imali dosta uspeha protiv svojih najvećih rivala. Dva puta zaredom Vašington je gubio u plej-ofu od Pitsburga i definitivno mu ne leži igra aktuelnih prvaka.

Izabrane vesti

Kapitalsi nisu dobro otvorili ovu sezonu i nakon 16 odigranih kola nalaze se tek na desetoj poziciji. Međutim, prvenstvo je tek počelo i igrači Vašingtona imaju još dosta vremena da poprave igru i uključe su u borbu za vodeću poziciju. Do sada su ostvarili osam pobeda i isto toliko poraza, a u prošlom kolu iznenađujuće su izgubili na gostovanju od Bafala. Ovim porazom prekinuli su seriju od tri vezane pobede.

Vašington je u poslednje dve sezone bio ubedljivo najbolja ekipa nakon ligaškog dela prvenstva i očekivalo se da će oba puta stići do samog kraja. Međutim, imao je tu nesreću da je dve godine zaredom igrao protiv Pitsburga, koji je jednostavo bio bolja ekipa. Tokom letne pauze Kapitalsi nisu mnogo menjali. Ostali su bez Markusa Johansona i Džastina Vilijamsa, a doveli su Devan Smit Pelija koji je stigao iz Devilsa. Iako na početku prvenstva ne pružaju partije kakve se od njih očekuju, za očekivati je da će uskoro da poprave igru i početi da nižu slavlja.

Aktuelni prvaci su nešto lošije otvorili prvenstvo od očekivanog. Iako su na otvaranju prvenstva savladali Floridu, već u drugom kolu doživeli su pravi debakl od Lajtninga na gostovanju rezultatom 7:1. I u naredna dva susreta nisu briljirali, ali su ipak zabeležili dva trijumfa rezultatom 2:1, i to oba puta posle produžetaka. Posle ovih pobeda krenuli su na turneju gde su odigrali pet utakmica van svoje dvorane. Pingvinsi nisu dobro izgledali u tim susretima. Već na početku turneje izgubili su od Minesote, da bi onda doživeli još jedan debakl.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 01:00 8497 NHL Washington - Pittsburgh ug 5+ 1,35

Ovaj put su poraženi od Vinipega takođe rezultatom 7:1. Nakon dva vezana poraza u idućem meču pružili su nešto bolju partiju i na kraju su bili bolji od Edmontona. Ipak, već u naredna dva susreta ponovo su izgubili i to od Kalgarija i Vankuvera. Posle pet gostujućih utakmica u prošlom kolu kod kuće su dočekali Arizonu. Za razliku od prethodnih mečeva, Pitsburg je u ovom izgledao mnogo bolje i na kraju je ostvario pobedu rezultatom 3:1.

Duel između Vašingtona i Pitsburga uvek privlači mnogo pažnje. U prvom ovogodišnjem meču viđeno je pet golova, a trebalo bi da i naredni meč bude efikasan.

NHL

Petak
20.00: (2,70) Kolorado (3,85) Otava (2,20)

Subota
01.00: (2,35) Bafalo (3,80) Florida (2,50)
01.00: (2,05) Kolumbus (3,85) Karolina (3,00)
01.00: (2,15) Toronto (3,85) Boston (2,80)
01.00: (2,40) Vašington (3,80) Pitsburg (2,40)
02.30: (2,20) Dalas (3,85) Njujork Ajlanders (2,70)
04.30: (2,70) Las Vegas (3,85) Vinipeg (2,20)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

hokejNHLPitsburg Pingvinssportsko klađenjeVašington Kapitalsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara