Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

Biće ovo još jedna moćna Tijanina godina...

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 21:37

Na prvom evropskom meču u 2024. Boškovićeva zabeležila 28 poena

Na prvom meču na domaćoj sceni postigla je 18 poena protiv Turkiš Erlajnza. Četiri dana kasnije protiv Vašaša je upisala deset više... Sa 28 poena Tijana Bošković je večeras bila najzaslužnija za premijernu evropsku pobedu Ezačibašija u 2024. godini - 3:1 (25:15, 25:16, 20:25, 25:22).

Biće ovo još jedna njena moćna godina. Kao i svaka pre, kao i svaka posle - dok god se bude bavila ovim sportom.

Izabrane vesti

Motivisani rival je uspeo da otkine set aktuelnom svetskom klupskom šampionu, ali to je bilo sve od domaćeg sastava. U četvrtom periodu su Tijana Bošković i Irina Voronkova uradile sve kako bi se utakmica završila u najkraćem mogućem roku.

Pokazao je i ovaj duel da Tijana ne može da igra sama - odbojka je timski sport i jasno je da joj pomoć saigračica potrebna. Upravo u trećem setu koji je Ezačibaši izgubio igrala je samo ona - postigla je deset poena, ali takav učinak nije bio dovoljan da se stavi tačka na obračun.

U četvrtom periodu Boškovićeva je postigla devet, Voronkova osam, a Aleksa Grej pet. Njih tri su završile posao i donele sva tri boda.

Sve ukupno naša reprezentativka je upisala 28 poena. Imala je napadački učinak 46-25 (54 odsto) i tri bloka. U prva dva seta je dizač Naz Ajdemir nije previše koristila, ali kad je meč postao neizvestan i broj lopti ka njenoj zoni se povećao.

Kad je druga Srpkinja u pitanju - učinak je bio jednocifren. Skupila je Jovana Stevanović četiri poena za četiri seta (napad 9-3, 33 odsto, jedan blok). Tijanu su najbolje pratile Irina Voronkova i Aleksa Grej sa po 14 poena.

U grupi B prvu poziciju drži Skandići, koji je večeras zabeležio petu pobedu protiv Marice Plovdiv - 3:0. Maja Ognjenović na tom meču nije ulazila u igru, čuvala se za narednu nedelju i derbi sa Ezačibašijem (skor 4-1).

Upravo će taj duel odlučiti ko će direktno u četvrtfinale sa prve pozicije, a ko će igrati plej-of. Marica i Vašaš boriće se međusobno za treće mesto i plasman u četvrtfinale CEV Kupa.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Jedinstvo - Vero Volej Milano 0:3

Miluz - Vakifbank 0:3

GRUPA B

Vašaš - Ezačibaši 1:3

Marica Plovdiv - Skandići 0:3

GRUPA C

Potsdam - Budovlani Lođ U TOKU

Četvrtak

18.00: Kalcit Kamnik - Fenerbahče

GRUPA D

Štutgart - Rešov U TOKU

Četvrtak

20.00: Asteriks - Koneljano

GRUPA E

Četvrtak

18.00: Alba Blaž - Lođ

18.00: Prometej - Volero Le Kane



tagovi

Tijana BoškovićEzačibašiCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara