Marko Bijač (©European Water Polo Championship 2024)
Marko Bijač (©European Water Polo Championship 2024)

Bijač odbranio zvanje najboljeg golmana, ne i zlato: Preokret Španaca nije slučajnost

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 00:17

Individualna nagrada slaba je uteha…

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Alvaro Granados je genijalnim potezom potopio snove Hrvatske o odbrani zlata. Šraubom je doneo prvu evropsku krunu Špancima, bio je to njegov 21. gol na šampionatu i dileme nije bilo: MVP nagrada otišla je u njegove ruke. A, titulu najboljeg golmana odbranio je Marko Bijač. Mada, slaba je to uteha kada se ostane bez glavne premije.

Izabrane vesti

U velikom finalu Marko Bijač je imao 14 intervencija, šest puta je hrvatska odbrana na čelu sa Dubrovčaninom izlazila kao pobednik iz duela sa Alvarom Granadosom, ali španski tobdžija je najbolje sačuvao za kraj. Poslednja dva šuta su ušla, pa Prvi čuvar mreže Barakuda iz Zagreba ide sa zlatom i priznanjem koje mu mnogo ne znači.

“Nema utehe u epitetu najboljeg golmana prvenstva. Svi smo težili odbrani zlata osvojenog u Splitu. Individualnim nagradama se nikad nisam opterećivao”, rekao je Marko Bijač.

Hrvatski golman nije nezadovoljan učinjenim. Kako u finalu, tako i kroz ceo turnir. Padovi su bili minimalni i veruje će zlato iz Splita i srebro iz Zagreba tek u budućnosti dobiti na težini.

“Žao mi je i nadam se nam se ovo neće ponavljati u budućnosti. Rekao bih da smo 95 odsto turnira odigrali na vrhunskom nivou. Bila su dva pada: prvi protiv Crne Gore u četvrtoj četvrtini i sada protiv Španije u drugom delu iste deonice. Ovo ostalo je bilo na fantastičnom nivou. Čestitam svim saigračima, ostvarili smo još jedan fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo. U ovom trenutku nismo svesni šta smo sve napravili. Nema razloga za preveliku tugu, okrećemo se Svetskom prvenstvu u Dohi”.

Španija se specijalizovala za pobede u dramatičnim završnicama velikih finala, nije nikakva slučajnost što je evropska titula završila na Iberijskom poluostrvu.

“Bilo je puno napetih završnica, danas je otišlo na stranu Španije i to nije slučajno. Oni su ekipa koja je igrala mnogo ovakvih finala, osvajali su na peterce i u poslednjim sekundama. To je njihov dodatni kvalitet. Njima čestitam, a nama je ovo dobra škola. Moramo da budemo pametni i izvučemo pouke iz ovog finala”, završio je kapiten hrvatske reprezentacije.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeMarko Bijač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara