(©CEV)
(©CEV)

Bitka za Superfinale Lige šampiona: Srbija sa pet aduta, barem jedan će sigurno proći

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 11:59

U polufinalu će se sastati Bojana Drča i Teodora Pušić, pa je zato već sad poznato da ćemo imati predstavnika u borbi za evropsku titulu

Pet aduta Srbije krenuće ove nedelje u napad na Superfinale Lige šampiona. Četiri odbojkašice i jedan odbojkaš pokušaće da preskoče pretposlednje prepreke i dođu do borbe za evropsku titulu.

Ono što je sigurno - naša zemlja će imati barem jednog predstavnika u finalu, jer će se u polufinalu sastati Bojana Drča i Teodora Pušić. Naravno, svi se nadaju da će ih biti više...

Izabrane vesti

Uz njih dve, među petoro odabranih su i Tijana Bošković, Jovana Stevanović i Marko Podraščanin. Čari osvajanja Lige šampiona do sada je osetila samo Stevanovićeva u dresu Kazalmađorea 2016. godine, a svi ostali se nadaju prvencu.

Možda je do sada neko mogao da se provuče na evro-sceni, ali od polufinala teško da tako nešto može da se kaže za bilo koju ekipu. Ostalo je ono najkvalitetnije, ostali su samo najjači i među njima je teško odrediti po jednog favorita.

U ženskoj konkurenciji parovi polufinala su Vero Volej Milano - Fenerbahče i Koneljano - Ezačibaši. U prvom susretu će na crtu izaći dve srpske reprezentativke, a u drugom će se Tijana Bošković i Jovana Stevanović sresti sa bivšim selektorom Srbije Danijeleom Santarelijem.

Ono što je najzanimljivije u takmičenju za odbojkašice jeste da su do završnice stigla četiri najbolja korektora sveta. Tijana Bošković će imati okršaj sa Izabel Hak, a Paola Egonu sa Melisom Vargas. Biće veoma interesantno gledati njihove duele, ali jasno je da će razliku napraviti saigračice - jer se od prvih zvezda očekuje da budu na najvišem nivou, a ko bude imao bolji tim oko sebe - on će se verovatno radovati. U ovoj fazi takmičenja teško jedna igračica može da povuče sve sama, jer su ekipe veoma ozbiljne.

Koneljano ove sezone nije izgubio nijedan meč, pa deluje da ima više šanse nego Ezačibaši da prođe dalje. Turski tim je ove sezone u Evropi na leđima vukla Boškovićeva i to veoma uspešno. Međutim, Santarelijeva ekspedicija je sigurno najteža prepreka do sada. Moraće aktuelni svetski šampion da bude mnogo konkretniji i sa drugih pozicija da bi ugrozio vladara Italije.

Fenerbahče će u polufinalu verovatno biti oslabljen neigranjem kapitena Ede Erdem, koja se povredila na utakmici domaćeg prvenstva za vikend. Ipak, trebalo bi da Lavarinijeva četa ima dovoljno aduta da se suprostavi timu Marka Gasparija. Biće to dva sigurno vrhunska obračuna. Ko god bude pobednik - jedna Srpkinja će sigurno biti u velikom finalu.

Kad je muška konkurencija u pitanju sastaju se u sredu od 20.30 časova Jastrežebski - Zirat i Trentino - Lube Ćivitanova. Jedini predstavnik Srbije je Marko Podraščanin, koji će kao kapiten Trentina pokušati prvi put da podigne evropsku titulu. Italija ima sigurno jednog predstavnika u finalu, a za drugo mesto se bore Turska i Poljske.

Superfinale trebalo bi da se odigra 5. maja, a kao domaćini pominjali su se Ankara i Istanbul. Još se čekaju zvanične potvrde...

Ono što je sigurno - Evropa će sigurno dobiti nove vladare pošto su Vakifbank i Zaksa ranije eliminisani, pa nemaju mogućnost da brane tron.

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

20.00: Vero Volej Milano - Fenerbahče

Četvrtak

20.30: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

20.30: Jastrežebski - Zirat Bank

20.30: Trentino - Lube Ćivitanova

CEV KUP - FINALE

Odbojkaši

Utorak

19.00: Luneburg - Rešov

Odbojkašice

Sreda

19.00: Nojšatel - Kjeri


tagovi

CEV Liga šampionaEzačibašiŽOK Vero Volej MilanoŽOK FenerbahčeTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara