Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Bitka za svetsku titulu: Strašna Barsa željna osvete Magdeburgu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 11:25

Superglob: Katalonci pregazili Kjelce u polufinalu i evropskoj kruni hoće da pridodaju novi pehar danas (19.30) u finalu u Damamu protiv nemačkog šampiona

Kriza fudbalera i košarkaša Barselone, ali zato nema zime za rukometaše katalonskog giganta koji seju strah u poslednje dve sezone. Najbolji tim Evrope, željan je osvete Magdeburgu danas (19.30) u finalu Supergloba, nezvaničnog Svetskog klupskog prvenstva koje se igra u Damamu, gradu u Saudijskoj Arabiji.

Ovi timovi su i prošle godine igrali i pre nešto više od godinu dana u finalu ovog takmičenja. Nemački šampion je pobedio iznanađujuće sa 33:28. Barsa u svojim vitrinama ima sve španske trofeje, Asobol ligu, Kup i Superkup, titulu u Ligi šampiona, a nedostaje je ova da upotpuni dominaciju.

Izabrane vesti

U polufinalu u subotu, Barsa je razbila Kjelce sa čak 39:28 u reprizi finala Lige šampiona sredinom juna u Kelnu, kada su Katalonci posle boljeg izvođenja sedmeraca slavili. Sada se pitanje pobednika nijednog momenta nije postavljalo. Kapiten Gonzalo Peres de Vargas je činio čuda na golu, imao je čak 18 odbrana, a ton igre u napadu davali su Luka Cindrić i francuski asovi – Melvin Ričardson, Timoti N’Gasan, Ludovik Fabregas i Dika Mem.

19.30: (4,40) Magdeburg (9,00) Barselona (1,30)

Magdeburg je očekivano slavio u polufinalu protiv egipatskog Al Ahlija sa 36:28. Tim iz Kaira je u četvrtfinaliu srušio Benfiku Petra Đorđića, osvajača Lige Evrope. Islanđanin Magnuson je bio najbolji akter meča sa osam golova.

Barsa ove sezone ima maksimačan učinak u svim takmičenjima, odnosno 14 pobeda, pa će nemački prvak teško da se odupri drim timu iz Blaugrane.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 9 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

SUPERGLOB (DAMAM, SAUDIJSKA ARABIJA)

Nedelja

FINALE

19.30: (4,40) Magdeburg (9,00) Barselona (1,30)

***kvote su podložne promenama

ZA TREĆE MESTO

17.00: Al Ahli - Kjelce


tagovi

RK BarselonaRK MagdeburgIHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara