Nikola Mijailović (©Vibo Valentija)
Nikola Mijailović (©Vibo Valentija)

Bivši kapiten Partizana ide u Italiju: Ispunio sam san, Bata me je podržao prilikom ove odluke

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.22. | 22:10

Nikola Mijailović će pojačati Vibo Valentiju, a reči podrške stigle su od Aleksandra Atanasijevića

Srpski odbojkaš Nikola Mijailović prvi put u karijeri zaigraće u Italiji. Njegov novi klub je Vibo Valentija, koja je prethodne sezone ispala iz Serije A u drugi rang takmičenja. U klubu su ubeđeni da će iskusni primač servisa mnogo doprineti i kada je osvajanje poena u pitanju, a i kada su karakter i iskustvo.

U avgustu će Mijailović napuniti 33 godine, a iza njega je bogata internacionalna karijera. Značajan trag je ostavio u dresu Partizana, gde je bio i kapiten jedne od najboljih crno-belih ekipa u ovom veku. Posle toga je igrao u Belgiji, Grčkoj, Francuskoj, Poljskoj... Poslednje dve sezone je proveo u Olimpijakosu.

Izabrane vesti

Posle odličnih izdanja u crveno-belom dresu, stigla je i prilika da se oproba i u Italiji.

"Veoma sam srećan i uzbuđen. Jedva čekam da počnu pripreme i sezona, jer će to biti uzbudljiva godina, puna izazova i borbi. Može da se kaže da sam sa 33 godine ispunio san, jer od svih vrhunskih evropskih liga nisam igrao samo u Italiji", rekao je Nikola Mijailović za sajt Vibo Valentije.

Prilikom pregovora čuo se i sa Aleksandrom Atanasijevićem, koji je osam godina igrao u Italiji. Ohrabrenje nije izostalo...

"Bata je jedan od mojih najboljih prijatelja. On me podržao prilikom ove odluke i rekao mi da je Vibo veoma ozbiljan klub. Sad je moj red da proživim ovu priliku, daću sve što mogu", zaključio je Mijailović.


tagovi

Aleksandar AtanasijevićNikola MijailovićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara