Novica Bjelica (©MN Press)
Novica Bjelica (©MN Press)

Bojan Janić: Nama fali igrač od 40 godina da energetski pokrene ekipu... To je sramota

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 11:02

"Nažalost, Bjelica nije mogao, nismo hteli da rizikujemo", poručio je trener Partizana

Upisana je jedna pobeda protiv Radnika i tako obezbeđen prolaz u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. U meču koji je odlučivao koja ekipa će završiti prvi turniru na vodećoj poziciji odbojkaši Partizana su izgubili od Olimpijakosa - 1:3.

Bilo je to prilično bledo izdanje šampiona Srbije, kojim trener Bojan Janić apsolutno nije mogao da bude zadovoljan.

Izabrane vesti

"Cilj je ostvaren, ali je ova utakmica zamišljena potpuno drugačije. Trebalo je da mi izgledamo gladni i da se suprostavimo jednoj boljoj ekipi od nas sa mnogo vše baruta, ali nažalost bili smo energetski katastrofa. Ajde, nisu nam igrali Bjelica i Petrović - startni srednji blokeri, pa smo morali da improvizujemo sa Vidakom Cvetkovićem na toj poziciji, ali to ne može da bude alibi za veoma lošu predstavu, dosadnu, mučnu i apsolutno zasluženi poraz", ispričao je Janić posle utakmice.

Nije mogao na prvu loptu da zaključi zašto je to bilo tako...

"Baš sam razočaran veoma... Moj poraz, moram da otkrijem zašto smo izgledali ovako stegnuto. Umesto da preskočimo ovu ekipu Olimpijakosa koja nam se davala. Nije da su oni nešto sad zapinjali iz sve snage, videli ste svi koji ste bili. Veoma, veoma loše - imaćemo mnogo tema za razgovor".

Petrović je od ranije imao problema sa povredom, a Bjelica je do sada bio normalno u pogonu.

"Bjelica je dan pre meča prijavio da ima bol u kvadricepsu, bio je na pregledu. Neko je stanje pred rupturu. Nismo hteli da rizikujemo da ga izgubimo možda na dve, tri nedelje. Ovo se sanira za dva, tri dana. Nažalost, mnogo nam je falio, kao što vidite. A to je još jedna tema za razgovor, da nama fali igrač od 40 godina da energetski pokrene ekipu, to je sramota. Nažalost, nije mogao, nismo hteli da rizikujemo. Plasirali smo se u sledeću rundu - strava".

Ostali kvalifikacioni turniri nisu završeni, pa se još ne zna ko će biti Partizanu na putu ka grupnoj fazi.

"Ne razmišljamo o Ligi šampiona, imamo Starčevo u nedelju, pa imamo Kraljevo poslie četiri dana, pa imamo Kup, pa ne znam ja šta sve. Nemamo mnogo prostora za trening, to je problem. Nadam se da ćemo sanirati te povrede, da ćemo svi biti na raspolaganju, a ove neke stvari ćemo rešavati u hodu".

Crno-beli bi trebalo da budu domaćini i narednog turnira, koji bi trebalo da se igra od 7. do 12. novembra.

"Pa ja mislim da ćemo ga organizovati, samo da vidimo gde. Nemamo još ideju, mislim da je Pionir zauzet. Nadamo se da će gradske, sportske vlasti, ili ko već da nam izađu u susret i da nam ustupe neku halu. Ako ne, biće problem", podvukao je Janić.


tagovi

OK PartizanBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara