Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Bolje prilike teško da će biti: Vojvodina protiv Monpeljea u Novom Sadu juri prve bodove u LŠ

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 09:20

Šampioni Srbije do sada zabeležili dva poraza u elitnom takmičenju, a večeras će od 18 časova pokušati da upišu prvenac

Jedan tim će slaviti prvi trijumf, a drugi će ostati zacementiran na dnu tabele. Ljubitelji odbojke u Srbiji se nadaju da će ukus evropske pobede napokon osetiti Novosađani i poslati igrače Monpeljea kući pognutih glava. Utakmica trećeg kola Lige šampiona igra se večeras od 18 časova u velikoj dvorani Spensa, a ulaz je besplatan.

U prva dva kola najjačeg klupskog evropskog takmičenja šampion naše zemlje nije uspeo da uzme ni set. Maksimalnim rezultatom je izgubio i od Jastrežebskog u gostima i od Fridrihshafena na domaćem terenu. Večeras Vojvodina ima dobru priliku da odigra jedan ravnopravan meč na evrosceni... Šanse da se uzme neki set, eventualno bod ili pobeda teško da će biti na nekom sledećem meču veće od ovih sada.

Izabrane vesti

Monpelje će takođe juriti prvi trijumf, ali ne i prvi set, jer na svom kontu ima već tri. Francuzi su od nemačkog predstavnika izgubili posle pet setova, dok su ih Poljaci pobedili - 3:1.

"Monpelje je dobra ekipa, koju osim Francuza čine i tri Brazilca, dva Argentinca i jedan Kanađanin. Aktuelni su šampioni Francuske, a možda treba istaći i to da su pre dve sezone igrali polufinale CEV kupa. Tada je ekipu vodio isti trener, Olivier Lekat, a tu su bila i dva, tri igrača koja su i danas deo tima", rekao je primač servisa Vojvodine Lazar Bajandić. "To što i oni i mi imamo dva poraza dodatni je motiv za obe ekipe, tako da očekujemo veliku i neizvesnu borbu. Spremni smo za tešku utakmicu. Daćemo sve od sebe, borićemo se od prvog do poslednjeg poena i naravno idemo uvek na pobedu".

Novosađani su poslednju utakmicu odigrali u petak protiv Crvene zvezde. Pobedili su 3:1 i tako napravili pravu uvertiru za još jedan evropski obračun.

"Igramo na svaka dva tri dana i teško je uvek biti u najboljem izdanju. Oscilacije su neminovne. Utakmica sa Zvezdom bila je veoma važna za nas posle poraza u Požarevcu. Dobro je što smo odmah dali odgovor. Možda smo mogli i bolje da završimo, s obzirom na to da smo u prva seta dva dominirali, ali je korisno imati i takve završnice, poen za poen, kako bismo se pripremili za neke teže mečeve", podvukao je Bajandić.

Libero Uroš Mišković veruje u pozitivan ishod večerašnje utakmice.

"Nadamo se da će što više ljudi doći da nas podrži i sada koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje odbojke i navijače da dođu, uživaju u lepoj evropskoj utakmici i da navijaju. Daćemo sve od sebe, pružiti maksimum i nadam se da ćemo doći do prve pobede", istakao je Mišković.

Spomenuo je i novog igrača - Kavoga Landrija, reprezentativca Kameruna koji je prošlog vikenda stigao u Novi Sad.

"Mislim da napreduje i da će uskoro moći više da nam pomogne. Na treningu niko nema zamerku, on je vredan, trudi se, dobro radi", podvukao je Mišković.

Posle večerašnje utakmice Vojvodina će biti tačno na pola grupne faze Lige šampiona. Drugi krug će otvoriti gostovanjem u Fridrihshafenu, posle toga će dočekati Jastrežebski, a u poslednjem kolu će ići na noge Monpeljeu.


CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Fridrihshafen - Jastrežebski 1:3

Sreda

18.00: (4,00) Vojvodina - Monpelje (1,20)



tagovi

OK VojvodinaCEV Liga šampionaMonpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara