Karlos Sains (©Reuters)
Karlos Sains (©Reuters)

Bomba u Formuli 1: Mercedesov odgovor na Ferarijevo uzimanje Hamiltona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 20:44

Karlos Sains je nadomak konačnog dogovora

Pre dva i po meseca u svetu automoto sportu odjeknula je bomba u vidu potpisa Luisa Hamiltona za Ferari, a na početku nove sezone Mercedes je nadomak toga da se osveti ljutom rivalu tako što će mu uzeti Karlosa Sainsa!

Ovo je ogromna vest za ljubitelje vrelih guma. Milanski dnevnik Gazeta delo Sport javlja da je španski vozač nadomak dogovora da potpiše za Mercedes od 2025. godine, kada mu istekne ugovor u Ferariju. Madridska Marka je ubrzo reagovala potvrdom da obostrano interesovanje za saradnjom, kao i da bi potvrda mogla da dođe u narednim danima ili nedeljama što ukazuje da su pregovori u poodmakloj fazi. I ne samo to, ubrzali su se drastično u poslednjih nekoliko sedmica.

Izabrane vesti

Sains bi u novom timu bio partner sa Džordom Raselom, a eventualni potpis samo bi potvrdio da nemački tim ima ambiciju da se vrati na vrh najbržeg karavana, na kojem su bili u vreme potpune dominacije odlazećeg Luisa Hamiltona.

Španac nikada nije krio mogućnost odlaska u Mercedes, a otkako je potvrđeno da će Britanac od 2025. da obuče crvenu uniformu, otvorio se prostor za još jedan veliki transfer.

Veliki zagovornik ove ideje je Toto Volf koji je i sam potpisao ostanak do 2026. godine. Sa odlaskom sedmostrukog šampiona i produžetkom saradnje između Aston Martina i Fernanda Alonsa, jasno je da je Sains u pol poziciji. Njemu je ponuđen dvogodišnji ugovor,

Prve četiri trke u novoj sezoni Formule 1 obeležio je aktuelni šampion Maks Verstapen sa četiri pol pozicije i pobedama u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Japanu. Veliku nagradu Australije osvojio je upravo Sains.

U slučaju da transfer ipak propadne, Mercedesov Plan B bio bi talentovani 17-godišnjak Kimi Antoneli iz Vilijamsa, koji je ove godine debitovao u Formuli 2.

Sledeća trka u Formuli 1 je Velika nagrada Kine koja se vozi u Šangaju 21. aprila.  


tagovi

Formula 1karlos sainsMercedes AMG Petronas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara